Trdelník na plechu: Geniálny recept chutí ako originál zo Skalice a nepotreba žiadnu špeciálnu formu!

Výborný recept na domáci trdelník trochu inak - bez špeciálnej formy, na obyčajnom plechu.

Výborný recept na domáci trdelník trochu inak – bez špeciálnej formy, na obyčajnom plechu.

Potrebujeme:

bielok na potretie

práškový, škoricový  a vanilkový cukor na posypanie

2 lyžičky sušeného droždia

200 g mandlí a orechov

500 g polohrubej múky

...

3 lyžice rumu

4 lyžice tuku Hera

250 ml vlažného mlieka

3 žĺtky

8 lyžíc cukru krupica

Postup:

Múku zmiešame s droždím, pridáme vlažné mlieko, rum, cukor, rozohriatu Heru, štipku soli a žĺtky. Cesto dôkladne spracujeme, prikryjeme utierkou a necháme v teple aspoň hodinu kysnúť. Ak máme domácu pekáreň, najskôr dáme tekuté prísady, potom sypké a použijeme program Cesto. Po vykysnutí znovu prepracujeme a roztiahneme na plechu na pečenie papieri. Necháme ešte chvíľu kysnúť, potom potrieme bielkom a posypeme husto orechmi a mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 20-25 min. Ešte horúci trdelník bohato posypeme vanilkovým, škoricovým a práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)