Neprekonateľné trasené zemiaky: Tajomstvo prípravy dokonalých chrumkáčov sú len 3 prísady a zatriasť hrncom!

Tieto zemiaky sa typicky podávajú v Anglicku, sú jednoduché na prípravu, no napriek tomu celkom iné ako tie, ktoré bežne podávame my. My sme si ich doma zamilovali a robíme ich pravidelne. Skúste a uvidíte.

Potrebujeme:

Zemiaky

Tuk

Soľ

Postup:

Zemiaky ošúpeme a vcelku, nepokrájané, ich v hrnci zalejeme vriacou osolenou vodou a dáme variť (ak sú zemiaky veľké môžeme ich prekrojiť, nové zemiaky som ani nešúpala). Varíme len 10 minút. Po desiatich minútach vodu zlejeme, zakryjeme pokrievkou a hrncom dobre potrasieme, aby sa zemiaky trochu „potĺkli“.

Na plech nalejeme tuk (alebo masť – nepoužívajte však za studena lisované oleje) ako máte radi. Plech aj s tukom vložíme do rúry a necháme zahriať (tuk by mal byť horúci). Potom na plech preložíme zemiaky a trochu v tuku poobraciame tak, aby bol celý povrch obalený v tuku.

...

Do rúry vyhriatej cca na 200 stupňov Celzia vložíme plech, do ktorého sme dali tuk (masť, olej, prípadne iný, ako chcete). Zohrievame kým nie je horúci. Vyberieme a pomocou dvoch lyžíc do neho preložíme predvarené zemiaky. Takto upravené zemiaky vložíme do rúry a pečieme 40 minút. Počas pečenia je dobré obrátiť ich. Zemiaky sú naozaj výborné, na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri mäkučké. Odporúčam!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)