Výborný recept na kapustové holúbky s omáčkou s kyslej smotany, cesnaku a syra. Nám doma to chutí ešte viac, ako klasické holúbky varené v hrnci.
Potrebujeme:
Na holúbky:
- 1 kapusta čerstvej kapusty
- 50 g ryže
- 150 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- olej
- 100 ml vody
- soľné korenie
Pre kožušiny:
- 30 g kyslej smotany
- 100 g najemno nastrúhaného syra
- 2 paradajky
- 3-4 strúčiky cesnaku
- Kôpor a petržlen
- soľ
Príprava:
Veľké listy kapusty dáme na pár minút spariť do vriacej vody. Potom vyberieme a necháme osušiť.
Ryžu uvaríme len do polotvrda. Cibuľu a mrkvu osmažíme na troche oleja. Ryžu zmiešame s mletým mäsom, soľou a korením. Primiešame aj mrkvu s cibuľkou.
Náplň zabalíme do kapustových listov a uložíme do vymasteného pekáča. Podlejeme vodou a prikryjeme fóliou, pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.
Na omáčku si nakrájame nadrobno paradajky, nastrúhame syr, nadrobno nakrájame zelené bylinky a pretlačíme cesnak. Pridáme kyslú smotanu, soľ, korenie a všetko spolu premiešame.
Zmes natrieme na vrch holúbkov a pečieme ešte 10-15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)