Tradičné kapustové holúbky po novom: 2 krát chutnejšie ako obvykle a úplne jednoduché – celá rodina vychválila do nebies!

Výborný recept na kapustové holúbky s omáčkou s kyslej smotany, cesnaku a syra. Nám doma to chutí ešte viac, ako klasické holúbky varené v hrnci.

Potrebujeme:

Na holúbky:

  • 1 kapusta čerstvej kapusty
  • 50 g ryže
  • 150 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • olej
  • 100 ml vody
  • soľné korenie

Pre kožušiny:

  • 30 g kyslej smotany
  • 100 g najemno nastrúhaného syra
  • 2 paradajky
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • Kôpor a petržlen
  • soľ

Príprava:

Veľké listy kapusty dáme na pár minút spariť do vriacej vody. Potom vyberieme a necháme osušiť.

Ryžu uvaríme len do polotvrda. Cibuľu a mrkvu osmažíme na troche oleja. Ryžu zmiešame s mletým mäsom, soľou a korením. Primiešame aj mrkvu s cibuľkou.

Náplň zabalíme do kapustových listov a uložíme do vymasteného pekáča. Podlejeme vodou a prikryjeme fóliou, pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na omáčku si nakrájame nadrobno paradajky, nastrúhame syr, nadrobno nakrájame zelené bylinky a pretlačíme cesnak. Pridáme kyslú smotanu, soľ, korenie a všetko spolu premiešame.

Zmes natrieme na vrch holúbkov a pečieme ešte 10-15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)