Fantastické cuketové fašírky, ktoré sú chutnejšie ako mäsová verzia.
U nás doma sa tešia veľkej obľube, preto ich musím pripravovať pravidelne.
Famózne cuketové fašírky podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Frische Rezepte.
Potrebujeme:
2 cukety
soľ
2 mrkvy
2 zemiaky
jarnú cibuľku
2 vajcia
1 strúčik cesnaku
3 PL krupice
mleté čierne korenie
Na omáčku:
60 g majonézy
60 g gréckeho jogurtu
1 strúčik cesnaku
uhorku
kôpor
olivový olej
Postup:
Z cukety odstránime konce, ošúpeme, vykrojíme jadierka a na hrubo nastrúhame do misky.
Pridáme soľ, premiešame.
Necháme pôsobiť 10 minút.
Na jemno nastrúhame mrkvu a zemiaky.
Zo zemiakov vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Vložíme ich do čistej misky.
Ďalej do misky pridáme nastrúhanú mrkvu a cuketu, z ktorej sme vytlačili šťavu.
Ešte pridáme jarnú cibuľku, vajíčka, pretlačený cesnak.
Vidličkou poriadne premiešame.
Do zmesi pridáme krupicu, soľ, čierne korenie, opäť premiešame.
Necháme pôsobiť 15 minút.
Pripravíme si omáčku: do menšej misky pridáme majonézu, jogurt, pretlačený cesnak, nastrúhanú uhorku, kôpor a všetko premiešame.
Zo zeleninovej zmesi vytlačíme prebytočnú tekutinu a vytvarujeme z nej fašírky.
Panvicu pomastíme olivovým olejom.
Smažíme fašírky 3-4 minúty z oboch strán.
Fašírky poukladáme do sklenenej formy.
Dáme ich piecť na 30 minút pri teplote 180°C.
Upečené fašírky servírujeme s chutnou omáčkou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU