Túto CUKETU môžem jesť každý deň: Jednoduchý RECEPT na obed za 10 minút – tak chutné, že nahradí aj mäso!!

Fantastické cuketové fašírky, ktoré sú chutnejšie ako mäsová verzia.

U nás doma sa tešia veľkej obľube, preto ich musím pripravovať pravidelne.

 

 

Famózne cuketové fašírky podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Frische Rezepte.

...

Potrebujeme:

2 cukety

soľ

2 mrkvy

2 zemiaky

jarnú cibuľku

2 vajcia

1 strúčik cesnaku

3 PL krupice

mleté čierne korenie

Na omáčku:

60 g majonézy

60 g gréckeho jogurtu

1 strúčik cesnaku

uhorku

kôpor

olivový olej

Postup:

Z cukety odstránime konce, ošúpeme, vykrojíme jadierka a na hrubo nastrúhame do misky.

Pridáme soľ, premiešame.

Necháme pôsobiť 10 minút.

 

 

Na jemno nastrúhame mrkvu a zemiaky.

Zo zemiakov vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Vložíme ich do čistej misky.

 

 

Ďalej do misky pridáme nastrúhanú mrkvu a cuketu, z ktorej sme vytlačili šťavu.

Ešte pridáme jarnú cibuľku, vajíčka, pretlačený cesnak.

Vidličkou poriadne premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme krupicu, soľ, čierne korenie, opäť premiešame.

Necháme pôsobiť 15 minút.

Pripravíme si omáčku: do menšej misky pridáme majonézu, jogurt, pretlačený cesnak, nastrúhanú uhorku, kôpor a všetko premiešame.

 

 

Zo zeleninovej zmesi vytlačíme prebytočnú tekutinu a vytvarujeme z nej fašírky.

Panvicu pomastíme olivovým olejom.

Smažíme fašírky 3-4 minúty z oboch strán.

 

 

Fašírky poukladáme do sklenenej formy.

Dáme ich piecť na 30 minút pri teplote 180°C.

Upečené fašírky servírujeme s chutnou omáčkou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn