Toto zatieni všetky kupované nanukové torty: Nepečená smotanová smršť – takú dobrotu ste už dávno nejedli!

Vynikajúci studený dezert, ktorým ulahodíte celej vašej rodine. Fantastická chuť!

Potrebujeme:

120 g čokolády mliečnej čokolády

50 smotany na šľahanie

Na smotanovú vrstvu:

200 g smotanového syra (Philadelphia , alebo mascarpone)

15 g kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 ml mlieka

5 g instantnej želatíny

½ lyžice citrónovej šťavy

105 ml smotany na šľahanie

15 g kr. cukru

Na vrch:

30 g čokolády nalámanej

1 lyžica vody

Štipku želatíny v prášku

10 g kakaového prášku

25 g kr. cukru

45 ml smotany na šľahanie

Postup:

120 g čokolády zmiešame s 50 ml horúcej smotany na šľahanie miešaním rozpustíme. Cukor a smotanový syr rozmiešame.

Želatínu necháme napučať v studenom mlieku, potom rozpustíme miešaním vo vodnom kúpeli s horúcou vodou. Vlejeme do smotanového syra a rozmiešame. Pridáme aj citrónovú šťavu a premiešame.

105 ml smotany na šľahanie vyšľaháme s 15 g cukru. Šľahačku zmiešame so smotanovou zmesou.

Nachystáme si formu s vyššími okrajmi 7 x16 cm a vyložíme ju papierom na pečenie.

Na dno navrstvíme 150 g smotanovej hmoty.

Pobúchame po pracovnej doske, aby hmota pekne sadla a následne v vložíme na 15 minút do mrazáka.

Do zvyšnej hmoty vmiešame 85 g čokoládovej hmoty, premiešame a 170 g výslednej hmoty navrstvíme do formy a opäť dáme do mrazáka na 10 minút.

Do poslednej časti smotanovej hmoty vmiešame zvyšnú čokoládovú hmotu a opäť navrstvíme do formy.

Dáme dobre vychaldiť do chladničky.

Na vrchnú polevu necháme želatínu ako klasicky napučať a následne rozmiešame. Kakao zmiešame s cukrom, prilejeme smotanu

Dáme na plameň a miešame, kým sa cukor nerozpustí, zložíme z plameňa, vmiešame želatínu, miešaním rozpustíme a nakoniec zmiešame s čokoládou (miešaním rozpustíme).

Stuhnutý dezert prejeme polevou a môžeme podávať.