plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto v obchode nekúpite: Famózne plnené pirohy, ktoré si vás okamžite získajú!

Spôsob prípravy tejto delikatesy je veľmi nezvyčajný, ale o to zaujímavejší.

U nás sa tešia veľkej obľube, deti ich žiadajú takmer každý deň.

 

 

Jednoduchý recept na plnenú lahôdku z youtebe kanála Piekarnia Lesi.

Potrebujeme:

200 ml mlieka

1 ČL kryštálového cukru

1 ČL sušeného droždia

300 g hladkej múky

1/3 ČL soli

40 g masla

plnku podľa chuti (my sme použili prevarené kondenzované mlieko)

2 l vody

2-3 ČL sódy bikarbóny

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplé mlieko.

Pridáme cukor, droždie a metličkou vymiešame.

 

Cez sitko preosejeme múku, pridáme soľ a špachtľou zarovnáme.

Potom pridáme maslo, premiešame a rukou vymiesime veľmi jemné cesto.

Misku prekryjeme pokrievkou a utierkou a necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste.

Cesto prekrojíme na polovicu a potom rozdelíme na 12 častí.

Cesto ručne ušúľame a poukladáme na tácku.

Potom cesto preložíme na stôl, prstami roztiahneme, vložíme plnku, cesto prehneme a prstami zatlačíme okraj (viď video).

Pirohy naukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme utierkou a necháme odstáť 20 minút.

Do hrnca s vriacou vodou pridáme sódu a vložíme pirohy.

Pirohy varíme 30 sekúnd.

Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a nožom urobíme jemné zárezy.

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Po upečení potrieme pirohy roztopeným maslom a môžeme servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes