plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto sú najdokonalejšie orechové rezy: S týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte, každý ho miluje!

Nielen na slávnostný veľkonočný stôl, ale aj na akúkoľvek inú príležitosť. Tento zákusok vám zlepší deň, je výnimočne chutný!

Potrebujeme:

6 vajec

140 g kr. cukru

140 g mletých orechov

1 a 1/2 lyžice hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

1-2 lyžičky rumu

Krém:

250 g masla

2 žĺtky

200 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

6 lyžičiek instantnej kávy

3 lyžice mlieka

150 g orechov nasekaných nadrobno

Na vrch:

150-200 g tmavej čokolády

1 lyžičku masla

Postup:

Bielky ušľaháme do peny. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku s práškom do pečiva a rum. Obe hmoty zmiešame a nakoniec opatrne primiešame aj orechy. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým cesto nie je zlatisté.

Žĺtky zmiešame s cukrom, preložíme na vodný kúpeľ a ušľaháme do hustej peny (15-20 minút). Zložíme z kúpeľa a stále šľaháme, kým krém nevychladne. Vanilkový cukor zmiešame s mliekom a instatntnou kávou. Zmes primiešame do žĺtkového krému.

V samostatnej miske našľaháme maslo a postupne, za stáleho šľahania, ho po lyžičkách ho vmiešame do žĺtkového krému. Nakoniec primiešame orechy.

Krém navrstvíme na vychladnuté cesto a vložíme na 1 hodinu do chladničky.

Potom jednoducho nanesieme na povrch krému polevu, ktorú pripravíme z čokolády a masla (rozpustíme v mikrovlnke alebo vodnom kúpeli). Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Najlepšie recepty na dnes