Lahodné kuracie mäso pečené na panvici v kombinácii so smotanovou omáčkou a pečenými zemiakmi.
Tento pokrm pripravujem doma minimálne dvakrát do týždňa, keďže mu nevieme odolať.
Výnimočný recept na jemné kuracie prsia z panvice z youtube kanála Zdrowe i smaczne przepisy.
Potrebujeme:
3 kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
20 g masla
3 PL rastlinného oleja
Na omáčku:
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
1 fialovú cibuľu
2 PL múky
100 ml kyslej smotany
150 ml vody
1/2 ČL muškátového orieška
petržlenovú vňať
Na zemiaky:
1 kg zemiakov
1 ČL mletej papriky
1 ČL provensálskych bylín
2 ČL cesnakového prášku
rastlinný olej
Postup:
Kuracie prsia poukladáme na tvrdú podložku.
Nožom spravíme hlbšie zárezy v tvare mriežky (viď video).
Mäso z oboch strán posolíme a posypeme čiernym korením.
Rukou votrieme.
Na panvici roztopíme maslo.
Pridáme olej a vložíme kuracie mäso.
Kuracie prsia vysmažíme do zlatista z oboch strán.
Cesnak roztlačíme nožom a na drobno nakrájame.
Potom cesnak pridáme do panvice a zamiešame.
Kuracie prsia vyberieme z panvice.
Na malé kocky nakrájanú cibuľu pridáme na panvicu.
Smažíme dve minúty.
Cibuľu posolíme a premiešame.
Pridáme múku a zamiešame.
Do zmesi nalejeme smotanu a dobre vymiešame.
Pridáme vodu a miešame, kým omáčka trochu nezhustne.
Omáčku osolíme a pridáme muškátový oriešok.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dôkladne premiešame.
Kuracie prsia vložíme do panvice a polejeme omáčkou.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme 10-12 minút.
Do zemiaku spravíme zárez v tvare trojuholníka a vyrezanú časť vyberieme (viď video).
Zemiaky vložíme do misky a posolíme.
Pridáme mletú papriku, bylinky a cesnakový prášok.
Nalejeme olej a dôkladne premiešame.
Zemiaky v zapekacej forme vložíme do rúry.
Pečieme 15-20 minút pri teplote 200°C.
Kuracie prsia servírujeme s omáčkou a chrumkavými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Video návod: