Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol: Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté!

Toto jedlo je také chutné, že ma moja rodina žiada, aby som ho pripravoval takmer každý deň.

Na prípravu tohto neskutočne lahodného jedla nepotrebujete žiadne kulinárske zručnosti.

 

 

Neuveriteľný recept na šťavnaté kuracie prsia z youtube kanála Essen Rezepte.

...

Potrebujeme:

3 kuracie prsia

3 strúčiky cesnaku

1 šalotku

170 ml kuracieho vývaru alebo teplej vody

170 ml šľahačkovej smotany

petržlenovú vňať

šťavu z 1/2 citróna

2 PL masla

2 PL olivového oleja

1/2 ČL muškátového orieška

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Kuracie prsia položíme na tanier.

Nožom urobíme zárezy v tvare mriežky.

Panvicu naolejujeme a roztopíme maslo.

 

 

Vložíme rezne a smažíme ich z oboch strán 4-5 minút do zlatista.

Ošúpané strúčiky cesnaku roztlačíme nožíkom.

Nakrájame na malé kúsky.

 

 

Kuracie prsia z oboch strán dochutíme soľou a čiernym korením.

Mäso vyberieme z panvice, roztopíme v nej maslo, pridáme cesnak.

Restujeme 30 sekúnd.

 

 

Potom pridáme na malé kocky nakrájanú šalotku.

Za miešania restujeme, kým nebude priehľadná.

Pridáme kurací vývar a citrónovú šťavu.

Pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať, smotanu, muškátový oriešok a soľ.

 

 

Omáčku premiešame.

Varíme 2-3 minúty.

Kuracie prsia vrátime späť do panvice.

 

 

Panvicu prekryjeme vekom.

Na miernom ohni dusíme 5-10 minút.

Môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn