Toto je absolútne najlepší recept na zapečené bravčové plátky: Stačí ich len zaliať šľahačkou a posypať syrom, je to neskutočná pochúťka!

Moja svokra je síce super kuchárka, ale konkrétne tento recept našla na internete a dom rada, že ho odporučila aj mne. Ide o skutočne fantastický recept na pečené bravčové mäsko v šľahačke a posypané syrom. Je úžasne jemné a vláčne, doslova sa rozpadáva na jazyku!

Potrebujeme:

4 ks. Bravčovej kotelty

1 ks šľahačky

Maslo

150 g tvrdého syra

Soľ, čierne mleté korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Bravčové kotlety si umyjeme, osušíme papierovým servítkom a naklepeme. Nasolíme, okoreníme a preložíme na pekáč vymastený maslom. Je dobré, aby sa kusy mäsa neprekrývali. Teraz už stačí len preliať jednou celou smotanou na šľahanie, posypať syrom a vložiť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 165 – 170 stupňoch asi 60-70 minút. Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)