plny-hrniec_transparent_negativ.png

TOTO pridajte do cesta a bravčové rezne budú šťavnaté ako nikdy predtým: Veľmi jednoduchý trik!

Aj keď vyprážané mäso nie je práve najzdravšie, z času na čas si ho môžete a dokonca musíte dovoliť.

Jeden triviálny trik vás prinúti znova sa zamilovať do vašich bravčových rezňov.

 

 

Jednoduchý recept na dokonalé bravčové rezne z portálu newsy.gotujmy.

Málokto by asi tušil, čo dokáže jedna špeciálna prísada.

Vďaka nej sú rezne oveľa jemnejšie a lahodnejšie.

Mňa ju naučia pridávať do trojobalu moja starká, ktorá bola výborná kuchárka.

Vylepšený trojobal

Už dávno je známe, že nič neobohatí chuť mäsa tak, ako dokonalý trojobal .

Na jeho prípravu zvyčajne používame tri suroviny: vajce, strúhanku a múku .

Ukazuje sa však, že nič nechutí tak dobre ako trojobal s pridaným cmarom!

 

 

 

Presvedčte sa sami.

Potrebujeme:

600 g bravčového karé bez kosti

2 vajcia

2 šálky cmaru

 

 

2 šálky hladkej múky

olej na vysmážanie (repkový alebo slnečnicový)

soľ

mleté čierne korenie

štipľavú a sladkú papriku

sušené bylinky

 

 

Postup:

Bravčové karé dôkladne umyjeme.

Nakrájame na cca 5 rovnakých plátkov.

Mäso preložíme na dosku.

 

 

Prikryjeme kúskom potravinovej fólie.

Dôkladne vyklepeme tĺčikom na mäso.

Rezne môžu byť aj veľmi veľké, dôležité je, aby neboli príliš hrubé.

 

 

Do misky pridáme cmar.

Ďalej pridáme vajcia.

Zmes osolíme.

 

 

Pridáme korenie.

Nasypeme mletú papriku.

Nakoniec pridáme sušené bylinky.

 

 

Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.

Na panvici zohrejeme olej.

Malo by ho byť pomerne veľa – asi 2 cm.

 

 

Olej musí byť poriadne horúci, inak rezne nevyjdú.

Do malej misky nasypeme múku.

Mäso obalíme v múke.

 

 

Potom rezeň vložíme do cmarovej zmesi.

Necháme pôsobiť asi dve minúty.

Po uplynutí tejto doby mäso opäť obalíme v múke.

 

 

Pripravené bravčové rezne pomaly položíme na rozpálenú panvicu.

Smažíme na vysokej teplote asi dve minúty z každej strany.

Potom znížime teplotu na strednú a opekáme z oboch strán asi 2-3 minúty.

 

 

Hotové rezne naukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Osušíme ich od prebytočného oleja.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes