Toto nemá konkurenciu: Najlepší recept na domáce Tiramisu!

Chuti pravého Tiramisu sa nič nevyrovná. Vyskúšajte to najlepšie, aké sme doteraz ochutnali.

Chuti pravého Tiramisu sa nič nevyrovná. Tento dezert je ako stvorený pre pohodové popoludnie v kruhu najbližších. Navyše, príprava tejto pochúťky je skutočne jednoduchá a zvládnete ju hravo a rýchlo. Neváhajte a ochutnajte neodolateľný dezert. Ako náhradu za mascarpone môžete použiť aj pomazánkové maslo, alebo dokonca jemný tvaroh. Najlepšie však tento dezert chutí s klasickým mascarpone.

Potrebujeme:

4 žĺtky

100 g práškového cukru (dezert nie je príliš sladký, ak máte radi veľmi sladké dezerty, pridajte cukor)

500 g mascarpone

250 ml smotany na šľahanie

2 balenia dlhých piškót (48 ks)

...

250 ml silnej čiernej kávy

Rum

Postup:

Žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom a zmes preložíme nad paru. Šľaháme, kým penistá zmes nezhustne (trvá to približne 15-20 minút). Zložíme z parného kúpeľa a necháme vychaldnúť.

Pripravíme si silnú čiernu kávu a necháme vychladnúť.

Do vychladnutej žĺtkovej zmesi vmiešame mascarpone. Premiešame, aby nám vznikla jednotný krém.

V samostatnej miske ušľaháme smotanu na tuhú šľahačku. Tú opatrne vmiešame do žĺkového krému a prešľaháme šľahačom pri nízkych otáčkach, aby sa šľahačka a krém prepojili.

Vychladnutú kávu môžeme scediť, aby sme sa zbavili sósu. Do scedenej kávy pridáme rum podľa chuti. Plech na pečenie vyložíme piškótami, ktorých jednu stranu krátko namočíme v káve. Prípadne môžeme piškóty uložiť na dno plechu a až potom pokvapkať kávou.

Na piškóty navrstvíme polovicu krému, opäť uložíme máčané piškóty a nakoniec opäť navrstvíme krém. Vrch posypeme kakaom alebo strúhanou horkou čokoládou. Necháme dobre stuhnúť na chladnom mieste a môžeme servírovať.

zdroj: coolinarika