Jednou z jedinečných výhod fašírok rezňov z mletého mäsa je, že sa dajú obohatiť o chutné prísady.
Niektoré mäso dochutia, iné ho zjemnia.
Existujú tiež – ako v tomto prípade – ingrediencie, ktoré plnia obe funkcie.
Kyslá kapusta je podľa portálu smakosze jednou z tých mimoriadnych surovín s tisíckami využití.
Pridaním kyslej kapusty do mletého mäsa sa zmení ich chuť a pridá sa nutričná hodnota.
Kapusta obsahuje vitamíny, vlákninu a baktérie mliečneho kvasenia, ktoré regulujú fungovanie tráviaceho systému.
Vďaka tomuto prídavku bude mäso ešte mäkšie. Ak chcete do mletého mäsa pridať aj kyslú kapustu, nezabudnime ju nasekať a dobre vyžmýkať.
Samotné fašírky pripravíme podľa nášho obľúbeného receptu.
Na fašírky potrebujeme:
1 kg mletého bravčového alebo bravčového a hovädzieho mäsa
1 vajce (alebo dve malé)
1 veľkú cibuľu
40 g strúhanky (plus na obaľovanie)
400 g kyslej kapusty
1 ČL rasce
1/2 ČL feferónky
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Kapustu nakrájame na menšie kúsky.
Nakrájanú kapustu vložíme do sitka, najlepšie vystlaného utierkou, a poriadne vyžmýkame.
Cibuľu nakrájame na drobno nožom alebo v mixéri.
Do mletého mäsa zašľaháme vajce.
Pridáme strúhanku a zmes dôkladne premiešame.
Ďalej pridáme kapustu a cibuľu. Osolíme a dochutíme korením.
Zmes znova premiešame, kým nebude jednotná.
Potom zo zmesi vytvarujeme rezne a obalíme v strúhanke.
Na panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja.
Vložíme rezeň a osmažíme z oboch strán dozlatista.
Môžeme servírovať.
Čo môžeme pridať do mäsovej hmoty na fašírky pre ešte lepšiu chuť?
Existuje mnoho prísad, ktoré môžete pridať do mletého mäsa, aby ste fašírky ochutili a urobili šťavnatejšími. Tu je zoznam obľúbených možností:
Bylinky a korenie: Do fašírok môžete pridať rôzne bylinky a korenie podľa chuti, napríklad petržlenovú vňať, majorán, tymian, rozmarín, oregano, papriku, chilli papričku, muškátový orech atď.
Zelenina: Do fašírok môžete pridať aj strúhanú mrkvu, zeler, petržlen alebo tekvicu. Zelenina dodá fašírkám chuť a živiny.
Huby: Sušené huby namočené vo vode a potom nasekané dodajú fašírkám bohatú chuť a arómu.
Syr: Strúhaný syr, napríklad parmezán alebo čedar, dodá fašírkám sýtu chuť a jemnú štruktúru.
Ovsené vločky: Ovsené vločky absorbujú prebytočnú vlhkosť a dodajú fašírkám objem.
Strúhanka: Strúhanka absorbuje prebytočnú vlhkosť a pomôže zahustiť zmes mletého mäsa.
Orechy a semienka: Nasekané orechy a semienka, napríklad vlašské orechy, mandle, slnečnicové semienka alebo ľanové semienka, dodajú fašírkám chrumkavosť a zdravú tukovú zložku.
Prajeme vám dobrú chuť!