plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nakrájajte a pridajte do mletého mäsa: Táto JEDNA prísada spôsobí, že fašírky budú nesmierne lahodné a šťavnaté!

Málokto by tipoval, že táto prísada dodá fašírkam toľko chuti a jemnosti.

Jednou z jedinečných výhod fašírok rezňov z mletého mäsa je, že sa dajú obohatiť o chutné prísady.

 

 

Niektoré mäso dochutia, iné ho zjemnia.

Existujú tiež – ako v tomto prípade – ingrediencie, ktoré plnia obe funkcie.

Kyslá kapusta je podľa portálu smakosze jednou z tých mimoriadnych surovín s tisíckami využití.

 

 

Pridaním kyslej kapusty do mletého mäsa sa zmení ich chuť a pridá sa nutričná hodnota.

Kapusta obsahuje vitamíny, vlákninu a baktérie mliečneho kvasenia, ktoré regulujú fungovanie tráviaceho systému.

Vďaka tomuto prídavku bude mäso ešte mäkšie. Ak chcete do mletého mäsa pridať aj kyslú kapustu, nezabudnime ju nasekať a dobre vyžmýkať.

Samotné fašírky pripravíme podľa nášho obľúbeného receptu.

 

Na fašírky potrebujeme:

1 kg mletého bravčového alebo bravčového a hovädzieho mäsa

1 vajce (alebo dve malé)

1 veľkú cibuľu

40 g strúhanky (plus na obaľovanie)

400 g kyslej kapusty

1 ČL rasce

1/2 ČL feferónky

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Kapustu nakrájame na menšie kúsky.

Nakrájanú kapustu vložíme do sitka, najlepšie vystlaného utierkou, a poriadne vyžmýkame.

Cibuľu nakrájame na drobno nožom alebo v mixéri.

 

 

Do mletého mäsa zašľaháme vajce.

Pridáme strúhanku a zmes dôkladne premiešame.

Ďalej pridáme kapustu a cibuľu. Osolíme a dochutíme korením.

Zmes znova premiešame, kým nebude jednotná.

Potom zo zmesi vytvarujeme rezne a obalíme v strúhanke.

 

 

Na panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja.

Vložíme rezeň a osmažíme z oboch strán dozlatista.

Môžeme servírovať.

Čo môžeme pridať do mäsovej hmoty na fašírky pre ešte lepšiu chuť?

Existuje mnoho prísad, ktoré môžete pridať do mletého mäsa, aby ste fašírky ochutili a urobili šťavnatejšími. Tu je zoznam obľúbených možností:

Bylinky a korenie: Do fašírok môžete pridať rôzne bylinky a korenie podľa chuti, napríklad petržlenovú vňať, majorán, tymian, rozmarín, oregano, papriku, chilli papričku, muškátový orech atď.

Zelenina: Do fašírok môžete pridať aj strúhanú mrkvu, zeler, petržlen alebo tekvicu. Zelenina dodá fašírkám chuť a živiny.

Huby: Sušené huby namočené vo vode a potom nasekané dodajú fašírkám bohatú chuť a arómu.

Syr: Strúhaný syr, napríklad parmezán alebo čedar, dodá fašírkám sýtu chuť a jemnú štruktúru.

Ovsené vločky: Ovsené vločky absorbujú prebytočnú vlhkosť a dodajú fašírkám objem.

Strúhanka: Strúhanka absorbuje prebytočnú vlhkosť a pomôže zahustiť zmes mletého mäsa.

Orechy a semienka: Nasekané orechy a semienka, napríklad vlašské orechy, mandle, slnečnicové semienka alebo ľanové semienka, dodajú fašírkám chrumkavosť a zdravú tukovú zložku.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes