Pečené bravčové karé je ideálne jedlo na nedeľnú večeru.
Vynikajúce a chutné jedlo môže byť aj výnimočne šťavnaté.
Je tu jedna podmienka – túto tekutinu musíte použiť pri pečení.
Famózny recept na najšťavnatejšie pečené bravčové karé z portálu mojegotowanie.
Bravčové karé je ušľachtilé, no veľmi náročné mäso.
Jedlá z neho pripravené sú často suché a tvrdé.
Dôvodom je takmer úplný nedostatok tuku v bravčovom karé.
V prípade mäsových jedál je to prirodzený zvlhčovač a generátor jemnosti.
Ako upiecť šťavnaté a mäkké bravčové karé?
Ak snívate o mäkkom pečenom bravčovom karé, mali by ste ho piecť v mlieku.
Nemyslíme tým mnohohodinové namáčanie mäsa v tejto tekutine, čo sa používa v prípade bravčových rezňov, ale pridávanie mlieka v štádiu tepelnej úpravy.
Takto pripravené bravčové karé bude mimoriadne jemné, lahodné a plné vlhkosti.
Ako pripraviť dokonalé šťavnaté pečené bravčové karé?
Dvojkilogramový kus mäsa marinujeme v oleji a obľúbenom korení.
Na panvici opečieme mäso zo všetkých strán.
Potom mäso vložíme do zapekacej misy.
Pridáme nakrájanú cibuľu.
Nalejeme mlieko tak, aby prekrývalo 2/3 mäsa.
Nádobu uzavrieme vekom.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 2 hodiny pri teplote 180°C.
Po hodine bravčové karé otočíme.
Na konci pečenia odstránime pokrievku, aby pokrm zhnedol.
Ako zachovať šťavu v mäse?
Aby si mäso zachovalo väčšinu šťavy, malo by sa pred pečením prudko zaliať horúcou vodou alebo opražiť na panvici.
Táto úprava umožňuje uzavrieť póry mäsa a zabraňuje ďalšiemu úniku vlhkosti počas pečenia.
Ak chcete chudé mäso dostatočne navlhčiť, môžete ho obložiť mastnou slaninou.
A potom previazať šnúrkou.
Táto chrumkavá slaninka je chutným doplnkom k rôznym druhom pečeného mäsa.
Prajeme vám dobrú chuť!