plny-hrniec_transparent_negativ.png

TOTO nalejem na dno formy s bravčovým karé a upečiem: Také šťavnaté mäso ste ešte nejedli!

Pečené bravčové karé je ideálne jedlo na nedeľnú večeru.

Vynikajúce a chutné jedlo môže byť aj výnimočne šťavnaté.

Je tu jedna podmienka – túto tekutinu musíte použiť pri pečení.

 

 

Famózny recept na najšťavnatejšie pečené bravčové karé z portálu mojegotowanie.

Bravčové karé je ušľachtilé, no veľmi náročné mäso.

Jedlá z neho pripravené sú často suché a tvrdé.

 

 

Dôvodom je takmer úplný nedostatok tuku v bravčovom karé.

V prípade mäsových jedál je to prirodzený zvlhčovač a generátor jemnosti.

 

 

Ako upiecť šťavnaté a mäkké bravčové karé?

Ak snívate o mäkkom pečenom bravčovom karé, mali by ste ho piecť v mlieku.

Nemyslíme tým mnohohodinové namáčanie mäsa v tejto tekutine, čo sa používa v prípade bravčových rezňov, ale pridávanie mlieka v štádiu tepelnej úpravy.

 

 

Takto pripravené bravčové karé bude mimoriadne jemné, lahodné a plné vlhkosti.

Ako pripraviť dokonalé šťavnaté pečené bravčové karé?

Dvojkilogramový kus mäsa marinujeme v oleji a obľúbenom korení.

 

 

Na panvici opečieme mäso zo všetkých strán.

Potom mäso vložíme do zapekacej misy.

Pridáme nakrájanú cibuľu.

 

 

Nalejeme mlieko tak, aby prekrývalo 2/3 mäsa.

Nádobu uzavrieme vekom.

Vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 2 hodiny pri teplote 180°C.

Po hodine bravčové karé otočíme.

Na konci pečenia odstránime pokrievku, aby pokrm zhnedol.

 

 

Ako zachovať šťavu v mäse?

Aby si mäso zachovalo väčšinu šťavy, malo by sa pred pečením prudko zaliať horúcou vodou alebo opražiť na panvici.

Táto úprava umožňuje uzavrieť póry mäsa a zabraňuje ďalšiemu úniku vlhkosti počas pečenia.

 

 

Ak chcete chudé mäso dostatočne navlhčiť, môžete ho obložiť mastnou slaninou.

A potom previazať šnúrkou.

Táto chrumkavá slaninka je chutným doplnkom k rôznym druhom pečeného mäsa.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes