Odporúčame vám náš recept na chutnú zaváraninu v pohároch z pliecka, bôčika a slaninky.
Neuveriteľne chutná a aromatická lahôdka, ktorá vás úplne odrovná.
Fantastický recept na chutné nakladané mäso z youtube kanála Gotuj to sam !!!
Potrebujeme:
1,5 bravčového pliecka
1,2 kg bôčika
300 g údenej slaniny
54 g soli
2 PL majoránky
1/2 ČL mletého koriandra
1 PL mletého čierneho korenia
2 PL granulovaného cesnaku
50 g želatíny
1 ČL kryštálového cukru
250 ml vody
5 bobkových listov
6 ks nového korenia
Postup:
Na začiatku pridáme do pohára bobkové listy a nové korenie.
Zalejeme horúcou vodou.
Necháme odstáť, kým voda nevychladne.
Pliecko pomelieme v mlynčeku na hrubšom nástavci.
Bôčik aj so slaninou pomelieme na tenšie časti.
Do misky s mäsom pridáme soľ.
Pridáme sušený cesnak.
Potom pridáme majoránku.
Ďalej nasypeme koriander.
Do zmesi pridáme čierne korenie.
Z pohára vyberieme bobkový list a nové korenie.
Potom do toho istého pohára s vodou pridáme cukor.
Pridáme želatínu, zamiešame a necháme chvíľu napučať.
Želatínu prelejeme do misky s mäsom a premiešame.
Potom zmes vymiesime rukami a naložíme do sterilných pohárov (necháme priestor asi na výšku palca).
Okraje pohárov utrieme čistou utierkou.
Potom poháre uzavrieme na pevno viečkami.
Poháre naukladáme na plech na pečenie.
Vložíme do studenej rúry.
Pasterizujeme cca 2 hodiny pri teplote 105°C.
Po pasterizácii vyberieme poháre z rúry a necháme odstáť 24 hodín.
Na druhý deň pasterizujeme hodinu pri teplote 105°C.
A na tretí deň mäso v pohároch pasterizujeme pri teplote 105°C už len 40 minút.
Nakladané mäso uchovávame na suchom a chladnom mieste.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: