Toto mi veľmi pomohlo s pálením záhy a chronickými bolesťami žalúdka: Poradila mi to sestrička u mojej lekárky a dodnes som jej vďačná!

Odporúčam tento recept najmä pre tých, ktorí trpia pálením záhy, refluxom, žalúdočnými vredmi alebo častými zápalmi a bolesťami žalúdka. Toto má neskutočné upokojujúce vlastnosti a účinkuje mi to takmer okamžite. Poradila mi to moja známa, ktorá je zároveň sestričkou u lekára u nás v obci. Som jej veľmi vďačná :)

Vedela som o triku so zemiakom – postrúhať a dať si lyžičku hneď, ako sa objaví pálenie záhy. Pani sestrička mi však poradila, aby som skúsila sladké zemiaky, že tie sú na tieto ťažkosti ešte omnoho účinnejšie.

Ja na moje žalúdočné ťažkosti beriem aj dlhodobo lieky, ale keď sa objavia bolestivé ťažkosti (najmä po konzumácii určitých jedál) toto mi vždy zaberie a pôsobí to veľmi rýchlo. Inak ja si dávam aspoň lyžičku každý deň.

Potrebujeme:

1 stredne veľký zemiak

600 ml filtrovanej vody

Postup:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kúsky a vložíme ich do misky, pridáme vodu a rozmixujeme. Potom scedíme pomocou utierky. Čistými rukami opatrne stláčame tkaninu a zachytávame ju v mise. Necháme 2 hodiny odstáť.

Teraz uvidíte, ako sa v tekutine začne oddeľovať pevná a kvapalná časť. Teraz pomaličky kvapalinu zlejeme tak, aby na dne ostal škrob (pevná časť). Preložíme na slnko a necháme vysušiť, prípadne dáme na radiátor.

Užívame  pevnú časť zo sladkých zemiakov, škrobovú zložku. Suchú látku skladujeme v čistom, suchom a uzatvárateľnom pohári. Užívame vždy 1 lyžičku látky rozriedenú v 200 ml vody. Premiešame a pijeme ideálne pred jedlom – ja pijeme pred obedom a pred večerou, alebo vtedy, keď sa mi objavia problémy.

Vierka H.

Témy:


Pridajte svoj komentár