Toto mi poradil lekár a odvtedy opäť môžem jesť vyprážané bez obáv: Geniálny trik, vďaka ktorému si ho môžu dopriať aj ľudia na diéte!

Vyprážané som už roky nejedla, vždy, keď som si dala chrumkavý karfiol alebo rezeň, trápili ma zažívacie problémy a preto som sa tejto neresti vyhýbala. Môj doktor mi poradil malý zlepšovák, ktorý sa mi na prvý pohľad javil ako vtip, no vyskúšala som a skutočne to funguje.

Vyprážané som už roky nejedla, vždy, keď som si dala chrumkavý karfiol alebo rezeň, trápili ma zažívacie problémy a preto som sa tejto neresti vyhýbala.

Môj doktor mi poradil malý zlepšovák, ktorý sa mi na prvý pohľad javil ako vtip, no vyskúšala som a skutočne to funguje.

 

 

Je to celkom jednoduché, stačí, ak hneď, ako rezne, alebo zeleninu vypražíte na oleji dozlatista.

...

A hneď ich ponoríte na malú chvíľku do vriacej vody.

Potom hneď vyberieme a ako klasicky uložíme na papierový obrúsok.

Na chuti vyprážaného to nič nezmení, akurát vám nebudete ťažko a je to aj omnoho diétnejšie – stačí sa len pozrieť do vody a uvidíte, koľko mastného ste z jedla odstránili.

 

 

Ja si to neviem vynachváliť.

Skúste na jednom kúsku a uvidíte sami. :-)

Simonka J.

Rezne a filé bez zbytočného tuku

 

schnitzel-645457_960_720

 

Pri vyprážaní rezne nasiaknu množstvo oleja a my ho potom odstraňujeme tak, že ho vytláčame do papierových obrúskov.

Nadmernému množstvo tuku však môžete zabrániť šikovnejšie.

Stačí, ak pri obaľovaní trochu navlhčíte strúhanku.

Ďalšou možnosťou je obaliť rezeň klasicky v múke, vajíčku, strúhanke a nakoniec v rozšľahanom bielku.

Trojobal bude lepšie držať, nebude sa pripaľovať a zároveň nenasej zbytočne veľa tuku.

Ďalšie tipy a triky pre vašu domácnosť

 

 

Ako zachrániť presolenú polievku

Určite sa vám už niekedy stala menšia slaná nehoda.

Ak si myslíte, že polievka je nadobro zničenená, máme pre vás skvelé a jednoduché riešenie, ako jedlo zachrániť.

Stačí ak priamo do polievky nastrúhate jeden veľký ošúpaný zemiak – ten slanú chuť polievky dokáže účinne stiahnuť.

Prípadne, môžete do polievky vložiť dva väčšie zemiaky prekrojené na polovice, chvíľu povariť a po 10 minútach vybrať.

Ďalšou možnosťou je pridať trochu vody, alebo smotany.

Ako docieliť, aby zemiaky varené v šupke nepopraskali

 

 

Ak potrebujete aby zemiaky varené v šupke nepopraskali, máme pre vás skvelý a jednoduchý trik.

Stačí, ak do vody, v ktorej zemiaky varíte, pridáte malé množstvo octu. Ten sa postará o to, aby šupka nepraskla.

Ako odstrániť hrudky z omáčok

 

Hrudky v omáčkach dokážu spoľahlivo pokaziť dobrý pocit z inak chutného výsledku.

Najjednoduchším spôsobom, ako ich odstrániť, je použiť tyčový mixér alebo šľahač s metličkami. Ďalšou možnosťou je prepasírovať omáčku cez jemné sito.

Ako odstrániť z omáčky prebytočný tuk?

 

 

Ak obľubujete omáčky, avšak prekáža vám príliš veľké množstvo tuku, pomôže vám obyčajný biely chlieb.

Vezmite krajec suchého chleba a vložte ho do hotovej omáčky.

Nechajte namočený niekoľko minút a následne vyberte. Chlieb do seba nasaje prebytočný tuk. Ak máte domácich miláčikov, takémuto chlebíku sa určite potešia.

Ako oživiť staršie pečivo?

 

Staršie pečivo nemusíte vyhadzovať. Poznáme jednoduchý trik ako ho opäť oživiť tak, aby bolo ako čerstvo kúpené.

Celý postup nájdete TU.

Ako zabrániť tomu, aby sa smotanová omáčka zrazila a nevytvorili sa v nej hrudky?

 

hamzilla5

 

Je to skutočne veľmi jednoduché. Jediné, čo musíte urobiť, je pridať do smotany aj štipku kypriaceho prášku.

Omáčka bude hladká a nezrazí sa.

Ak pridávate do omáčok kyslú smotanu, zrazeniu omáčky zabránite tak, že kyslú smotanu najskôr zmiešame s malým množstvom omáčke a až potom vmiešame do zvyšku omáčky.

Dávajte však pozor, aby sa omáčka prudko nevarila.

Ako dosiahnuť, aby sa na povrchu omáčky či pudingu nevytvorila koža?

Pri riešení tohto problému vám účinne pomôže maslo.

Napichnite kúsok masla na vidličku a prechádzajte po povrchu omáčky alebo pudingu.

Ako odstrániť spálenú chuť pripálenej ryže?

 

Ak sa vám pripálila ryža, určite poznáte nepríjemný zápach, ktorý sa rýchlo šíri po celej kuchyni.

Aby ste ho rýchlo odstránili, položte na vrch uvarenej ryže krajec chleba, prikryte pokrievkou a nechajte niekoľko minút pôsobiť.

Spálený zápach bude preč.

Na odstránenie prebytočnej vlhkosti z ryže tiež postupujte rovnako.

Položte na vrch krajec chleba, prikryte a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Chlieb nasaje prebytočnú vlhkosť.

Ako zabrániť tomu, aby torta oschla?

 

Ak chcete, aby bol váš koláč či zákusok dlhšie čerstvý, na otvorené strany uložte plátky chleba.

Dezert neoschne a bude ako čerstvo rozkrojený.

Ako zmierniť príliš kyslú chuť paradajkovej polievky?

 

Ak sa vám paradajková polievka zdá príliš kyslá, stačí, ak do nej pridáte trochu mlieka alebo smotany.

Kyslá chuť sa razom stratí.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay