plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je neskutočne dobré papanie: Minútkové kuracie rezančeky z najlepšieho bistra v Prahe!

Výborné jedlo na ktoré sme chodili do jedného čínskeho bistra v Prahe - už je to síce pár rokov dozadu, no na tieto kuracie rezančeky sa vždy stála fronta.

Výborné jedlo na ktoré sme chodili do jedného čínskeho bistra v Prahe – už je to síce pár rokov dozadu, no na tieto kuracie rezančeky sa vždy stála fronta.

 

 

Mäsko je neskutočne šťavnaté a pritom chrumkavé na povrchu.

Odporúčam počas smaženia podliať aj 100 bieleho vína.

Mäsku to dá ešte lepšiu chuť. Ja dávam trochu viacej kurkumy, ale v pôvodom recepte je len 1/2 lyžičky.

Potrebujeme:

Kuracie mäsko zo stehna a pŕs (vykostené, bez kože)

Soľ

čierne mleté korenie

Solamyl

1/2 lyžičky kurkumy

1 rovnú lyžičku sušeného zázvoru

1 stredne veľký pór

1 lyžičku sójovej omáčky

1 lyžičku worchesterskej omáčky

2 lyžice oleja

Trochu oleja na panvicu

Príloha (voliteľné):

 

Cooking potatos in boiling water in saucepan. Closeup

 

Zemiaky

Hranolky

Čerstvá zelenina

Sterilizovaná zelenina

Ryža

Cestoviny

Na posypanie (voliteľné):

Syr

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na rezance.

Mäsko osolíme, okoreníme a poprášime solamylom.

 

 

V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.

Mäso v miske premiešame s touto zmesou marinádou.

Polovicu póru nakrájame na kolieska.

Premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.

V panvici rozohrejeme olej, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť vodu, restujeme len pár minút, aby sa dlhšou tepelnou úpravou nevysušilo.

 

 

Pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska.

Podľa chuti môžeme dosoliť.

Premiešame a zložíme z panvice.

Podávame s prílohou podľa chuti – zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom alebo zo zeleninovou zmesou a syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes