Výborné jedlo na ktoré sme chodili do jedného čínskeho bistra v Prahe – už je to síce pár rokov dozadu, no na tieto kuracie rezančeky sa vždy stála fronta.
Mäsko je neskutočne šťavnaté a pritom chrumkavé na povrchu.
Odporúčam počas smaženia podliať aj 100 bieleho vína.
Mäsku to dá ešte lepšiu chuť. Ja dávam trochu viacej kurkumy, ale v pôvodom recepte je len 1/2 lyžičky.
Potrebujeme:
Kuracie mäsko zo stehna a pŕs (vykostené, bez kože)
Soľ
čierne mleté korenie
Solamyl
1/2 lyžičky kurkumy
1 rovnú lyžičku sušeného zázvoru
1 stredne veľký pór
1 lyžičku sójovej omáčky
1 lyžičku worchesterskej omáčky
2 lyžice oleja
Trochu oleja na panvicu
Príloha (voliteľné):
Zemiaky
Hranolky
Čerstvá zelenina
Sterilizovaná zelenina
Ryža
Cestoviny
Na posypanie (voliteľné):
Syr
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na rezance.
Mäsko osolíme, okoreníme a poprášime solamylom.
V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.
Mäso v miske premiešame s touto zmesou marinádou.
Polovicu póru nakrájame na kolieska.
Premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.
V panvici rozohrejeme olej, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť vodu, restujeme len pár minút, aby sa dlhšou tepelnou úpravou nevysušilo.
Pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska.
Podľa chuti môžeme dosoliť.
Premiešame a zložíme z panvice.
Podávame s prílohou podľa chuti – zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom alebo zo zeleninovou zmesou a syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.