Toto je najlepšia príloha na svete: Dusená červená kapusta podľa starkej z Grobu!

Červená kapusta je plná vitamínov a živín, je to však aj dokonalé príloha k sviatočnému nedeľnému obedu. Ak ju však pripravíte takto, ide o hotové umelecké dielo, ktorému sa len tak niečo nevyrovná!

Červená kapusta je plná vitamínov a živín, je to však aj dokonalé príloha k sviatočnému nedeľnému obedu. Ak ju však pripravíte takto, ide o hotové umelecké dielo, ktorému sa len tak niečo nevyrovná!

Potrebujeme:

800 g červenej kapusty

2 lyžičky soli

2 ks cibule

3 lyžice kr. cukru

200 ml hovädzieho vývaru (môže byť aj zeleninový)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Trochu masti (na opraženie cibule)

1-2 lyžičky citrónovej šťavy

Zahustenie:

100 ml vody

2 lyžičky solamylu

½ lyžičku mletého čierneho korenia

Postup:

Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.

Cibuľku si opražíme na troche oleja a následne pridáme kryštálový cukor. Za stáleho miešania necháme na plameni, kým cukor neskamramelizuje. Potom do zmesi pridáme kapustu a premiešame. Asi 5 minút dusíme za stáleho miešania. Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou domäkka.

Potom pridáme citrónovú šťavu a zahustíme zmesou vody, solamylu a čierneho korenia. Premiešame, necháme ešte pár minút povariť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)