Toto je tá najlepšia kysnutá knedľa pod slnkom: Pridajte do cesta trochu minerálky, takú mäkučkú a nadýchanú sme ešte nejedli!

Už som vyskúšal veľa receptov, ale tento je jednoznačne najlepší. Úžasne nadýchaná a mäkučká knedľa, len vďaka perlivej minerálke v ceste. Môžete ju pokojne aj zamraziť na neskôr. Tento recept vrelo odporúčam a prikladám fotky z dnešného obedu. :-)

Potrebujeme:

500 g múky – polohrubá a hrubá 1:1

1 vajce

100 ml perlivej minerálky

1 lyžicu oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ

Na kvások:

½ kocky droždia

Vlažné mlieko (asi 150 ml)

1 lyžičku kr cukru

Postup:

Z droždia, mlieka a cukru vymiešame kvások. Do misky nasypeme múku, pridáme kvások, ostatné prísady a pomocou ručného šľahača s metličkami na miešanie cesta si vymiešame jednotné cesto.

Podľa potreby môžeme pridať viac múky, alebo minerálku. Cesto by malo však byť tuhšie, nie príliš tekuté, aby sa dali vytvarovať pekné bochníčky.

Na konci je dobré cesto ešte premiesiť v rukách, takto najlepšie zistíte, akú má konzistenciu.

Cesto necháme podkysnúť 30-45 minút. Cesto by malo vyzerať takto.

Z cesta na pomúčenej doske vytvarujeme jednotlivé bochníčky – z tejto dávky nám vyjdu tri knedle. Bochníčky necháme ešte 15 minút podkysnúť.

Naparujeme po jednom. Klasicky na naparováku, každú 20 minút.