Toto je najlepší spôsob, ako zužitkovať jabĺčka zo záhrady: Mäkučké jablkové knedle bez vajec, len z dvoch prísad!

Výborný a úplne jednoduchý recept, ako z domácich jabĺčok vykúzliť výbornú sladkú večeru pre celú rodinu. Potrebujete na to len dve prísady a výsledok je naozaj veľmi chutný!

Výborný a úplne jednoduchý recept, ako z domácich jabĺčok vykúzliť výbornú sladkú večeru pre celú rodinu. Potrebujete na to len dve prísady a výsledok je naozaj veľmi chutný!

Potrebujeme:

1 kg očistených jabĺk, nastrúhaných na hrubom strúhadle

250-270 g hrubej múky (pridávame podľa potreby)

Postup:

Strúhané jablká len zmiešame s hrubou múkou a vytvoríme masu, ktorú vložíme na 1-2 hodiny do chladničky. Múka by mala napučať, pričom cesto by malo byť lepivé a mokré od jablkovej šťavy. Ak sa vám však zdá až príliš tekuté, pridajte viac múky. Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a opäť vložíme do chladničky, ešte aspoň na pol hodinky.

Z cesta potom tvarujeme guľôčky – skôr menšie v priemere, asi 2,5-3 cm. Knedličky obalíme v múke a hádžeme do vriacej vody. Varíme asi 5 minút, pod mierne pootvorenou pokrievkou. Prípadne môžete guľky ochutnať. Podávame s mletými orechmi a pokvapkané maslom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.