Pre mnohých z nás sú lievance chuťou bezstarostného detstva.
Čo však urobiť, aby chutili ako jedlo z našich detských čias a neobsahovali prebytočný tuk?
Existuje jeden spôsob, ako to dosiahnuť.
Jeden doplnok urobí lievance jednoducho dokonalými.
Fantastický recept na dokonalé domáce lievance z portálu smakosze
Máte radi lievance?
Ja osobne ich milujem!
Táto pochúťka mi pripomína detstvo a jedlo, ktoré pripravovala moja babka.
Jej verzia lievancov bola výnimočne nadýchaná.
Chutili úžasne a hojne sa konzumovali – ich chuť si pamätám dodnes.
Snažil som sa pripraviť toto jedlo vo vlastnej kuchyni.
Počas vysmážania však lievance absorbovali príliš veľa tuku.
Nedopadli také nadýchané, ako si ich pamätám spred rokov.
Teraz však už viem, čo robiť, aby lievance nepili toľko tuku.
Tento užitočný trik odporúčam každému.
Spôsob, ako zabrániť tomu, aby lievance nasali tuk, je pridať ocot do studeného oleja.
Tento trik zabráni tomu, aby lievance nasiakli tukom.
Budú mimoriadne jemné a kypré.
Nebojte sa, že chuť a vôňa octu bude v tomto jedle výrazná.
Podmienkou úspechu triku je vyprážať lievance na veľmi horúcom oleji s trochou octu.
Ocot však musíme pridať do oleja, ktorý ešte nie je zohriaty.
Doslova trochu octu dodá lievancom nadýchanosť a chrumkavosť, ktorú tak obľubujeme.
Na dokonalé lievance potrebujeme:
200 ml mlieka
150 g hladkej múky
1 vajce
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL vanilkového cukru
1 ČL kryštálového cukru
1 PL octu
2 jablká
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Na začiatku ošúpeme a nastrúhame jablká.
Do misky preosejeme múku.
Pridáme prášok do pečiva, vanilkový a kryštálový cukor.
Suroviny zmiešame a nalejeme mlieko.
Pridáme vajce.
Vymiešame do jednotnej konzistencie.
Potom do zmesi pridáme nastrúhané jablká a znova premiešame.
Na panvici zohrejeme 3 lyžice oleja a lyžicu octu.
Keď je olej horúci, pridáme cesto a vytvarujeme lievance.
Lievance vyprážame z oboch strán do zlatista.
Servírujeme s džemom alebo tvarohom.
Prípadne ich môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!