plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je NAJLAHODNEJŠIE pôstne jedlo, aké som kedy jedol: Bez droždia a rúry – jednoduchý a zdravý recept!

Fantastická zeleninová pochúťka plnená syrom, ktorej neodoláte – my tomuto receptu nehovoríme inak, ako zemiakový trhanec.

Výborný nenáročný pokrm, ktorý sa hodí na raňajky alebo večeru.

 

 

Výnimočný recept na lahodnú zeleninovú placku so syrom z yotube kanála Lina’nın Yemek Tarifleri.

Potrebujeme:

1 veľký zemiak

1 červenú papriku

3 jarné cibuľky

1 cibuľu

petržlenovú vňať

3 vajcia

1/2 čajového pohára mlieka (45 ml)

1 šálku hladkej múky (120 g)

1 ČL soli (8 g)

1 ČL kryštálového cukru (10 g)

1 balenie sódy bikarbóny (10 g)

200 g tvrdého syra

Postup:

Papriku očistíme a nakrájame na malé kocky.

Pridáme ju do misky.

 

 

Potom pridáme na malé kolieska nakrájanú jarnú cibuľku.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do misy.

 

 

Pridáme na jemno nasekanú petržlenovú vňať.

Na jemnom strúhadle nastrúhame zemiak, vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do misky.

 

 

Do samostatnej hlbokej misy pridáme vajcia.

Metličkou ich rozšľaháme.

 

 

Do vajíčkovej zmesi nalejeme mlieko.

Pridáme múku a soľ.

 

 

Ďalej pridáme cukor a sódu bikarbónu.

Metličkou dôkladne vymiešame riedke cesto.

 

 

Do cesta pridáme zeleninu.

Dôkladne premiešame.

 

 

Panvicu zohrejeme na slabom ohni a vymastíme olejom.

Do panvice nalejeme polovicu cesta a rovnomerne ho rozotrieme.

 

 

Na cesto poukladáme na plátky nakrájaný syr.

Nalejeme druhú polovicu cesta a rozotrieme po celej ploche.

 

 

Panvicu prekryjeme a placku pečieme do zlatista.

Keď je spodná strana do zlatista upečená, panvicu opäť vymastíme a placku otočíme.

 

 

Keď je aj druhá strana upečená, môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes