plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je najchutnejší brazílsky guláš, aký som kedy jedol: Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté jedlo!

Väčšina z nás miluje kuracie mäso na všetky možné spôsoby.

Ja som ho skúsil pripraviť na brazílsky spôsob, spolu s ryžou a hranolkami – je to neopísateľný kulinársky zážitok.

 

 

Legendárny recept na brazílsky guláš z youtube kanála Essen Rezepte.

Potrebujeme:

4 PL neosoleného masla

450 g šampiňónov

štipku soli

1 veľkú cibuľu

4 strúčiky cesnaku

1 bobkový list

1 šálku smotany na varenie (235 ml)

450 g kuracích pŕs

1 šálku paradajkového pretlaku (235 ml)

1 PL kečupu

1 ČL dijonskej horčice

2 PL worcesterskej omáčky

petržlenovú vňať

mleté čierne korenie

hrsť zemiakových hranoliek

Na ryžu:

 

 

1 šálku jazmínovej ryže (200 g)

2 strúčiky cesnaku

1 PL olivového oleja

štipku soli

1,5 šálky vody (350 ml)

Postup:

Na panvici roztopíme maslo.

Pridáme na štvrtiny nakrájané šampiňóny.

 

 

Dochutíme veľkou štipkou soli a dobre premiešame.

Varíme za častého miešania asi 15 minút, kým šampiňóny nepustia všetku šťavu.

 

 

Pridáme nakrájanú cibuľu.

Cesnak roztlačíme nožíkom a na drobno nasekáme.

Takto ho pridáme do panvice.

 

 

Ďalej pridáme bobkový list.

Za častého miešania varíme asi 5 minút.

Kuracie prsia nakrájame na plátky.

 

 

Dochutíme soľou, čiernym korením a rukami zamiešame.

Do panvice nalejeme smotanu a premiešame.

Pridáme kuracie mäso a dobre zamiešame.

Potom do zmesi pridáme pretlak, kečup, worcesterskú omáčku a horčicu.

 

 

Premiešame a dusíme do mäkka, kým sa chute nezmiešajú a kura nie je úplne uvarené (asi 10 minút).

Do hrnca na sporáku nalejeme olej.

 

 

Pridáme nakrájaný cesnak a za stáleho miešania smažíme asi minútu.

Potom pridáme nepremytú ryžu a zamiešame.

Dochutíme soľou.

Nalejeme vodu, privedieme do varu, prekryjeme a dusíme asi 10 minút, kým sa voda neodparí.

 

 

Z mäsovej zmesi vyberieme bobkový list a dochutíme čiernym korením.

Vypneme sporák, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zamiešame.

 

 

Z hrnca zložíme pokrievku a ryžu necháme 1-2 minúty „vyvetrať“.

Guláš servírujeme s ryžou a hranolkami.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes