Toto je fakt mňamka, nepotrebuješ ani gril: Chutná a rýchla pochúťka z jedného plechu, ktorú ma naučila sestra!

Vyskúšajte si doma pripraviť fantastické zapekané kuracie mäso podľa nášho nenáročného receptu.

Uisťujeme vás, že takúto delikatesu ste ešte nejedli.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Varenie doma Varenie chutné na lahodné zapekané kuracie stehná.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

5 kuracích stehien

1 ČL soli

1,5 ČL grilovacieho korenia

1/3 ČL mletého čierneho korenia

2 ČL kukuričného škrobu

20 ml rastlinného oleja

8 zemiakov

soľ

1,5 ČL korenia na zemiaky

1/3 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL sušeného kôpru

rastlinný olej

2 cibule

1/2 ČL mletého čierneho korenia

150 ml octu ( 6%)

tvrdý syr

Postup:

Zo stehien odstránime kožu, nakrájame ich na kocky.

Vložíme do taniera.

Pridáme soľ, grilovacie korenie, čierne korenie, kukuričný škrob, olej.

Lyžicou spolu premiešame a necháme odstáť 30 minút.

 

 

Zemiaky nakrájame na tenké kolieska a vložíme ich do misky.

Pridáme soľ, korenie na zemiaky, čierne korenie, kôpor.

Lyžicou premiešame.

 

 

Zemiakové plátky naukladáme na seba po celej ploche plechu na pečenie.

Zemiaky polejeme olejom.

Vložíme do rúry a pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu, čierne korenie, ocot.

Lyžicou premiešame a necháme 30 minút odstáť.

Kuracie mäso osmažíme do zlatista na panvici v horúcom oleji.

Potom 5 minút na nízkej teplote.

 

 

Osmažené mäso vložíme do formy na pečenie na opečené zemiaky.

Na vrch pridáme cibuľu a nastrúhaný tvrdý syr.

Plech vložíme do predhriatej rúry a necháme piecť 15-20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po vybratí z rúry môžeme túto zapekanú lahôdku servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn