plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je ešte lepšie, ako vyprážané rezne: Bravčové plátky na plechu, s majonézou a bohatou oblohou!

Ak máte doma bravčové alebo hydinové mäso na rezne, máme pre vás ešte lepší tip, ako ich využiť. Vyskúšajte rýchle a pritom výborné plátky pečené v rúre s bohatou oblohou. Určite nebudete ľutovať!

Ak máte doma bravčové alebo hydinové mäso na rezne, máme pre vás ešte lepší tip, ako ich využiť. Vyskúšajte rýchle a pritom výborné plátky pečené v rúre s bohatou oblohou. Určite nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa (karé, stehno) nakrájaného na plátky

250 g strúhaného syra

100 g šampiónov

Majonézu (pre diétnejšiu verziu použijeme biely jogurt)

2 paradajky Soľ a čierne mleté korenie

Olej na vymastenie pelchu – alebo papier na pečenie (pre diétnejšiu verziu)

Postup:

Bravčové plátky si rozklepeme pod fóliou, preložíme na vymastený plech a ochutíme soľou a korením.

Na mäso uložíme plátky paradajky tak, aby pokrývali celý povrch mäsa. Potom posypeme časťou syra, uložíme plátky húb, potrieme majonézou a posypeme zvyšným syrom.

Dochutíme soľou, korením a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.

Najlepšie recepty na dnes