Úžasný receptík podľa Lucie V. Kto neochutná, môže ľutovať. Je to fantastický zákusok!
Potrebujeme:
Cesto:
50 dkg hladkej múky,
20 dkg rozpusteného masla alebo Hery,
20 dkg cukru,
2 lyžice medu,
2 vajcia,
2 lyžičky sódy bikarbóny rozpustenej vo 2 lyžičkách mlieka.
Hmota z orechov :
40 dkg orechov nahrubo nasekaných,
12 dkg masla,
8 dkg cukru,
3 lyžice medu
Krém:
1 a 1 / 2 hrnčeka mlieka,
2 lyžice hladkej múky,
1 lyžica Solamylu,
10 dkg cukru,
20 dkg masla,
šťava z 1 citróna.
Postup:
Z uvedených prísad vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 diely – ak cesto lepí, pridáme ešte trochu múky.
1.diel cesta – vyvaľkáme na veľkosť plechu, pomocou valčeka prenesieme na papierom na pečenie vyložený plech – upečieme 15-20 minút na 150 ° C-180 ° C (podľa toho, ako pečie rúra)
2.diel cesta – cesto vyvaľkáme, prenesieme na papierom na pečenie vyložený plech, potrieme hmotou z orechov a upečieme rovnako ako 1.diel.
Orechová hmota – na hlbšej panvici rozpustíme maslo, pridáme orechy a trošku osmažíme. pridáme cukor a med, keď to začne ružovieť, odstavíme a dáme na pripravené cesto a spoločne upečieme.
Puding/krém: mlieko, múku, Solamyl a cukor uvaríme na hustú kašu. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme na hladký krém, potom opatrne vmiešame šťavu z citróna.
Vychladnuté placky polejeme rumom – nešetríme, inak zostanú placky tuhé a nebudú krásne vláčne. Na 1. upečenú placku natrieme krém, navrch položíme placku s orechovou krustou.
Necháme v chlade odležať (aspoň 1 deň), najlepšie chutia 3. deň, ale málokedy vydrží tak dlho. Je to naozaj výborný zákusok.