plny-hrniec_transparent_negativ.png

Verte, že toto je ešte lepšie, ako medovník: Luxusné medové rezy na veľký plech – najlepšie chutia na 3. deň!

Úžasný receptík podľa Lucie V. Kto neochutná, môže ľutovať. Je to fantastický zákusok!

Potrebujeme:

Cesto:

50 dkg hladkej múky,

20 dkg rozpusteného masla alebo Hery,

20 dkg cukru,

2 lyžice medu,

2 vajcia,

2 lyžičky sódy bikarbóny rozpustenej vo 2 lyžičkách mlieka.

Hmota z orechov :

40 dkg orechov nahrubo nasekaných,

12 dkg masla,

8 dkg cukru,

3 lyžice medu

Krém:

1 a 1 / 2 hrnčeka mlieka,

2 lyžice hladkej múky,

1 lyžica Solamylu,

10 dkg cukru,

20 dkg masla,

šťava z 1 citróna.

Postup:

Z uvedených prísad vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 diely – ak cesto lepí, pridáme ešte trochu múky.
1.diel cesta – vyvaľkáme na veľkosť plechu, pomocou valčeka prenesieme na papierom na pečenie vyložený plech – upečieme 15-20 minút na 150 ° C-180 ° C (podľa toho, ako pečie rúra)
2.diel cesta – cesto vyvaľkáme, prenesieme na papierom na pečenie vyložený plech, potrieme hmotou z orechov a upečieme rovnako ako 1.diel.
Orechová hmota – na hlbšej panvici rozpustíme maslo, pridáme orechy a trošku osmažíme. pridáme cukor a med, keď to začne ružovieť, odstavíme a dáme na pripravené cesto a spoločne upečieme.
Puding/krém: mlieko, múku, Solamyl a cukor uvaríme na hustú kašu. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme na hladký krém, potom opatrne vmiešame šťavu z citróna.

Vychladnuté placky polejeme rumom – nešetríme, inak zostanú placky tuhé a nebudú krásne vláčne. Na 1. upečenú placku natrieme krém, navrch položíme placku s orechovou krustou.
Necháme v chlade odležať (aspoň 1 deň), najlepšie chutia 3. deň, ale málokedy vydrží tak dlho. Je to naozaj výborný zákusok.

Najlepšie recepty na dnes