Toto je DÔVOD, prečo by ste mali zjesť 6 stoniek púpavy denne: Sú cennejšie ako kvety!

Keď zistíte, aký vplyv na vaše telo bude mať konzumácia 6 stoniek púpavy denne, viac po nich na lúke nebudete šliapať.

 

 

Miesto toho si ich nazbierate a budete ich s radosťou konzumovať. 

Zakaždým, keď uvidíte na lúke púpavu, spomeňte si na tieto dôvody, prečo si ju nazbierať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Naučte sa vďaka radám z youtube kanála Priroda leci sve, ako a prečo konzumovať stonky púpavy.

Púpava kvitne 2-krát ročne, na jar a na jeseň.

Liečivé vlastnosti púpavy sa nachádzajú vo všetkých jej častiach: v koreňoch, listoch, kvetoch, aj stonkách.

 

 

Kvety a listy púpavy sú najviac liečivé na jar a naopak koreň je najlepšie zberať na jeseň.

Každá časť tejto rastliny má iné vlastnosti.

V tomto článku sa dozviete o liečivých účinkoch stoniek púpavy, ktoré sú fantastické pre zdravie.

Púpava je rastlina, ktorá akumuluje veľa slnečnej energie a obsahuje veľa bielkovín.  

 

 

Jej stonky dokážu pomôcť pri rôznych zdravotných problémoch, medzi ktoré patria aj metabolické poruchy.

Možno ste už počuli, že púpava môže pomôcť pri ochoreniach pečene a žlčníka. 

Teraz je však najdôležitejšie zdôrazniť, že čerstvé stonky púpavy sú výborným prírodným prostriedkom na reguláciu všetkých metabolických procesov. 

 

 

Obsahujú látky, ktoré zvyšujú tvorbu inzulínu a regulujú metabolizmus sacharidov a tukov, preto sa odporúčajú ľuďom, ktorí majú vysokú hladinu cukru v krvi, poruchu funkcie štítnej žľazy, vysoký cholesterol a nadváhu. 

 

 

Na reguláciu metabolizmu je potrebné zjesť 6 čerstvých stoniek púpavy každý deň, kým púpava kvitne.

Rastlinu treba zozbierať a umyť spolu s kvetom, pričom kvet by sa mal odstrániť až po umytí. 

To je spôsob, ako zachovať všetky liečivé vlastnosti v stonkách.

 

 

Následne stonku dobre a pomaly žuvajte a až potom prehltnite.

Vďaka inulínu sú stonky púpavy veľmi užitočné na čistenie krvi a celého organizmu.

Inulín absorbuje toxíny, ťažké kovy, aj karcinogény a odstraňuje ich z tela.

Preto sa púpava často používa aj na detoxikáciu organizmu. 

 

 

Okrem toho je to rastlina, ktorá zvyšuje hladinu leukocytov a tie sú dôležité pre dobrú imunitu. 

Inulín je veľmi dôležitý na udržanie zdravej črevnej mikroflóry. 

Prispieva k riešeniu mnohých problémov spôsobených nesprávnou stravou alebo životným štýlom.

 

 

Ak zjete 6 stoniek púpavy denne, vaše črevá sa vám poďakujú. 

Ich konzumácia sa odporúča najmä ľuďom, ktorí majú tráviace ťažkosti alebo po užívaní antibiotík. 

 

 

Púpava môže pomôcť liečiť zápaly pankreasu, gastritídu, žlčníkové kamene, hepatitídu, kolitídu, hemoroidy, zápchu a nadúvanie.

Stonky púpavy majú teda pozitívny vplyv na celkové zdravie. 

Sú užitočné aj pre starších ľudí, pretože podporujú vitalitu a silu.

Veľa zdravia!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay