plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto ide u nás na odbyt: Cesnakové trojhranky sú také výborné, že môžem spraviť aj tri plechy a o chvíľu sú fuč!

Výnimočne chutné domáce chuťovky z kysnutého cesta s úžasnou vôňou cesnaku a vynikajúcou náplňou. Sú mäkučké a pochutnáte si na nich aj na druhý deň. U nás to však nehrozí, môžem urobiť aj tri plechy a zmiznú za pár hodín!

Výnimočne chutné domáce chuťovky z kysnutého cesta s úžasnou vôňou cesnaku a vynikajúcou náplňou.

 

 

Sú mäkučké a pochutnáte si na nich aj na druhý deň.

U nás to však nehrozí, môžem urobiť aj tri plechy a zmiznú za pár hodín!

Určite skúste tento domáci recept na výborné cesnakové chrumkáče.

Potrebujeme:

100 ml rastlinného oleja

500 ml mlieka

750 g hladkej múky

2 lyžičky soli

1 lyžičku cukru

1 kocku čerstvého droždia (40 g)

125 g masla

11-12 strúčikov cesnaku

2 žĺtky

150 – 200 g natenko nakrájanej šunky

 

 

150 g strúhaného syra

Semienka alebo rascu na posypanie

Postup:

Pripravíme si najskôr kvások:

 

 

V troche teplého mlieka rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie.

Počkáme, kým vyjde kvások.

V inej miske zmiešame múku so soľou.

 

 

Pridáme kvások, zmäknuté maslo, zvyšné mlieko a olej.

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré prikryjeme utierkou.

Necháme vykysnúť na teplom mieste.

 

 

Cesto preložíme na pracovnú dosku.

Premiesime a rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme na tenký plát.

Pretlačený cesnak zmiešame so žĺtkom.

 

 

Túto zmes natrieme na každý plát cesta.

Na náplň uložíme plátky šunky a posypeme syrom.

Nakoniec každý plát zrolujeme.

 

 

Potrieme zvyšnou cesnakovo-žĺtkovou zmesou alebo samotným žĺtkom a posypeme semienkami.

Každú rolku nakrájame ostrým nožom na trojuholníky.

A preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Rúru nastavíme na 180 stupňov.

Kým sa zahreje, necháme trojuholníky podkysnúť na plechu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes