Osmažené klobáska s fazuľou a zeleninou je veľmi chutný a hlavne sýty pokrm.
Toto chutné jedlo si môžete pripraviť na večeru, postačí vám zopár ingrediencií a pár minút času.
Vynikajúci recept na lahodné klobásové ragú z youtube kanála Herzhaft und lecker.
Potrebujeme:
4 zemiaky
450 g maďarskej klobásy
1 cibuľu
2 mrkvy
2 papriky
250 g cherry paradajok
400 ml konzervovanej fazule paradajkovej omáčke
100 ml hovädzieho vývaru
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
petržlenovú vňať
Postup:
Klobásku nakrájame na kolieska a vložíme do panvice.
Smažíme približne 5 minút.
Cibuľu ošúpeme a prekrojíme na polovicu.
Potom nakrájame na plátky.
Osmaženú klobásu preložíme do misky.
Cibuľu pridáme na panvicu.
Smažíme jednu minútu.
Ošúpanú mrkvu nakrájame na kolieska.
Mrkvu vložíme do panvice a smažíme 2 minúty.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
Pridáme k zelenine na panvici, premiešame a smažíme 2 minúty.
Papriku prekrojíme a odstránime jadierka.
Nakrájame na plátky.
Pridáme do panvice a premiešame.
Zeleninovú zmes osolíme, ochutíme čiernym korením a mletou paprikou.
Všetko spolu dôkladne zmiešame.
Pridáme fazuľu v omáčke, premiešame a smažíme 2-3 minúty.
Po uplynutí doby pridáme na polovicu prekrojené cherry rajčiny a klobásu.
Dôkladne zamiešame a nalejeme vývar.
Prikryjeme pokrievkou a varíme 20-30 minút.
Na tvrdej doske nasekáme petržlenovú vňať a pridáme do zmesi.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: