plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tortová sopka za 10 minút: Budete potešení!

Pripravte si doma famóznu krémovú tortu ochutenú bobuľovým ovocím.

Dezert, ktorého prípravu zvládne každý, vás opantá kombináciou lahodných chutí.

 

 

Vynikajúci recept na nadýchanú krémovú tortu z youtube kanála Ellenina kuchyňa.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 vajcia

štipku soli

4 PL kryštálového cukru

200 g kyslej smotany (alebo prírodného jogurtu)

180 g hladkej múky

1 PL prášku do pečiva

2 PL rastlinného oleja

Na plnku:

 

 

380 g jemného tvarohu (alebo smotanového syra)

2 vajcia

3 PL kryštálového cukru

1 ČL vanilkového cukru

90 g bobuľového ovocia (čučoriedok)

3 PL kukuričného škrobu

 

 

Postup:

Do misky pridáme vajcia.

Pridáme štipku soli, vajcia a mixérom šľaháme 5-6 minút.

 

Po vyšľahaní pridáme kyslú smotanu a metličkou premiešame.

Nasypeme múku, prášok do pečiva a dôkladne vymiešame.

 

Potom pridáme olej a zamiešame.

Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Do samostatnej misky pridáme smotanový syr.

Ďalej pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme do hladka.

 

 

V samostatnej miske zmiešame mrazené ovocie so škrobom.

Ovocie pridáme do krému a premiešame.

 

 

Krém nanesieme do stredu cesta vo forme.

Tortu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 40-45 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme vychladnúť a ozdobíme podľa chuti (my sme použili karamel).

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes