Torta ZMRZLINKA: Každý hľadá tento recept na anjelskú tortu, ktorá sa topí v ústach!

Pripravte si doma najchutnejšiu tortu, akú ste kedy jedli.

Prekvapte ňou hostí.

Príprava vám nezaberie veľa času a jej lahodná a jemná chuť vás milo prekvapí.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Neskutočne anjelsky jemná torta podľa receptu z youtube kanála Immer Appetitlich chutí úplne ako zmrzlina.

Potrebujeme:

Na krém:

6 žĺtkov

150 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

200 ml mlieka

20 g hladkej múky

Na cesto:

6 bielkov

štipku soli

40 g kryštálového cukru

40 g práškového cukru

šťavu z 1/2 citróna

80 g hladkej múky

100 g masla

Na posyp:

80 g bielej čokolády

strúhaný kokos

Postup:

Na začiatku oddelíme žĺtky do bielkov.

Do hrnca so žĺtkami pridáme cukor, vanilkový cukor.

Metličkou vyšľaháme.

 

 

Potom do zmesi pridáme mlieko, vyšľaháme, pridáme múku a zašľaháme.

Zmes v hrnci varíme na stredne vysokom ohni za stáleho miešania.

Varíme, kým nezískame hustý krém.

 

 

Hrniec prekryjeme fóliou a zmes necháme vychladnúť.

Do misy s bielkami pridáme soľ, citrónovú šťavu.

Za stáleho  šľahania mixérom postupne pridávame kryštálový cukor a práškový cukor.

 

 

Zmes vyšľaháme na krém a postupne za miešania preosejeme do nej múku.

Krém nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Premiešame špajľou a vložíme do predhriatej rúry na 35-40 minút pri teplote 170°C.

 

 

Po upečení rozkrojíme cesto vodorovne na dve časti.

V mise rozšľaháme zmäknuté maslo, postupne pridávame vychladený krém, zašľaháme ho.

Vložíme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Pomocou vrecka postupne nanášame krém na cesto, potom preložíme ďalším cestom a krém ponatierame po celej ploche.

Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou, na boky nanesieme kokos a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash