plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodná krémová torta hotová ZA 30 MINÚT: Vynikajúci dezert pre lenivé gazdinky, ktoré nebaví stáť pol dňa v kuchyni!

Jednoduchý a rýchly recept krok za krokom a príprava nezaberie viac, ako 30 minút. 

Prekvapte návštevu týmto lahodným dezertom.

Za minimum práce, skvelý výsledok!

 

 

Inšpirujte sa týmto skvelým receptom z portálu kilocalorii a torta je raz dva na stole. 

Potrebujeme:

4 vajcia

150 g kryštálového cukru

150 g hladkej múky

8 g prášku do pečiva

formu s rozmermi 35 x 38 cm

Na sirup:

250 ml vody

150 g práškového cukru

citrónovú kôru

8 g vanilkového cukru

Na krém:

500 g šľahačkovej smotany (ak použijete nesladenú šľahačkovú smotanu, pridajte 150 – 200 g práškového cukru)

8 g vanilkového cukru

250 g mascarpone alebo jemného tvarohu

Postup:

Ako prvé si pripravíme cesto. 

V miske si vyšľaháme vajcia do peny, potom pridáme kryštálový cukor.

Pokračujeme v šľahaní pri vysokých otáčkach asi 8 – 10 minút. 

 

 

Keď vznikne objemná belavá pena, primiešame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a šľaháme pri nízkej rýchlosti. 

Takto získané cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Uhladíme a vložíme ho do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 – 15 minút, potom urobíme test špáradlom a ak je cesto hotové, vyberieme ho.

 

 

Opatrne cesto preklopíme, odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.

Následne ho rozdelíme na 4 rovnaké časti. 

Teraz si pripravíme sirup.

Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme práškový cukor a vanilkový cukor.

Pridáme citrónovú kôru, premiešame a zahrievame, kým sa cukor úplne nerozpustí. 

 

 

Sirup necháme vychladnúť a prelejeme ho do misky.

Predtým, ako zostavíme tortu, si ešte pripravíme krém. 

V samostatnej miske vymiešame dohladka mascarpone.

Ak použijeme nesladenú šľahačkovú smotanu, pridáme do nej aj práškový cukor.

Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na tuhú šľahačku a potom ju spojíme s mascarpone.

 

 

Podľa chuti môžeme pridať vanilkový cukor, kakao alebo ovocný sirup.

Teraz máme všetko pripravené na zostavenie dezertu.

Na podnos položíme prvý kus upečeného cesta, polejeme ho sirupom a natrieme výdatnou vrstvou krému. V

rstvy opakujeme a posledná vrstva bude tvorená plátom, ktorý už nepolejeme sirupom.

Povrch a okraje torty potrieme zvyškom krému a ozdobíme pomocou zdobiaceho vrecúška. 

 

 

Odložíme na niekoľko hodín do chladničky, potom nakrájame a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes