Úžasná torta z hrnca, na ktorú nepotrebujete formu, ani rúru: Či si ju pripravíte len tak, alebo niekomu na narodeniny, úspech bude zaručený!

Narodeninová torta, na ktorú nepotrebujete formu a ani rúru. Táto fantastická torta podľa receptu z youtube sa totiž pripravuje v hrnci. Chutí skvele a aj krásne vyzerá, takže rozhodne stojí za to ju vyskúšať!

Potrebujeme:

Na krém:

2 poháre mlieka

2 žĺtky

1/2 pohára kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 PL kukuričného škrobu (kopcovité)

1 PL masla

1 vanilkový cukor

1 téglik šľahačkovej smotany

80 g čokolády

2 balenia kakaových sušienok

2 balenia obyčajných sušienok

2 balíčky práškovej šľahačky

1 pohár studeného mlieka

Na čokoládovú polevu:

1/2 téglika šľahačkovej smotany

80 g čokolády

1 ČL kakaa

Postup:

Do hrnca si nalejeme 2 poháre mlieka, pridáme 2 žĺtky, cukor, vanilkový cukor, škrob, vymiešame metličkou a dáme variť na sporák na mierny ohrev. Uvaríme hustý krém.

Doňho potom primiešame zmäknuté maslo a nalámanú čokoládu tak, aby bol hladký a kompaktný.

Nakoniec zašľaháme šľahačkovú smotanu.

Väčší hrniec si vystelieme potravinárskou fóliou.

Pripravíme si obyčajné a kakové sušienky a každú potrieme krémom.

Ukladáme si ich striedavo vedľa seba a začneme vrstviť tortu.

Do hrnca obaleného potravinárskou fóliou začneme od kraja striedavo ukladať krémom natreté kakaové a obyčajné sušienky.

Ukladáme ich po celom obvode tesne za sebou a keď máme uložený celý jeden kruh, vždy ich z vnútornej strany potrieme vrstvou krému.

Sušienky ukladáme podľa tohto postupu, až kým neprídeme úplne do stredu.

Zvyšok krému natrieme navrch sušienok, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky najmenej na 3 hodiny.

Do misy si nasypeme šľahačku, zalejeme ju mliekom, vyšľaháme a odložíme ju do chladničky na 10 minút. Medzitým si v hrnci zohrejeme téglik šľahačkovej smotany, pridáme nalámanú čokoládu a vymiešame kompaktnú polevu.

Pre tmavšiu farbu môžeme pridať ešte lyžicu kakaa.

Sušienkovú tortu vyberieme z chladničky, odbalíme a opatrne vyklopíme na podnos.

Dáme dolu potravinársku fóliu, celú tortu potrieme šľahačkou a nakoniec zalejeme čokoládovou polevou. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie, necháme v chladničke ešte asi 1 hodinu vychladiť, nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!