Lahodný a veľmi jednoduchý dezert, ktorý navyše aj úžasne vyzerá.
Potrebujeme:
krém:
1 vajce
120 g kr. cukor
10 g vanilkový cukor
600 ml. mlieko
100 g hl. múka
50 g maslo
základ:
4 vajcia
120 g kr. cukor
150 ml mlieko
75 ml oleja
300 g hl. múka
15 g kakaa (2 polievkové lyžice)
10 g prášok do pečiva
10 g vanilkový cukor
Postup:
Na krém si vyšľaháme vajce s cukrom, pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme do peny. Prilejeme postupne mlieko, múku a vymiešame jednotnú zmes (môžeme pridať aj vanilkovú arómu). Preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu pridáme maslo a dobre rozmiešame. Necháme bokom vychladnúť. Odporúčam nechať vychladnúť pod pokrievkou.
Pripravíme si cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme sypké prísady – múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Primiešame do vaječnej zmesi a vymiešame jednotnú a hladkú hmotu.
Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie a okraje potrieme maslom. Nalejeme do nej kakaové cesto a do stredu navrstvíme náplň.
Pečieme pri teplote 180 stupňov vo vyhriatej rúre asi 40 minút – prípadne podľa rúry. Dozdobíme čokoládovou polevou.