Pripravte si podľa nášho bleskového receptu famózny vanilkovo-sušienkový dezert, aký ste ešte nejedli.
Vytvorte si len z pár ingrediencií dokonale chutné a vizuálne neodolateľné kulinárske dielo.
Vyskúšajte famóznu tortu podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
100 g dlhých piškót
300 ml kávy
600 ml mlieka
80 g pudingu v prášku s vanilkovou príchuťou
100 g kryštálového cukru
300 ml smotany na šľahania
300 g jaffa sušienok
100 g bielej čokolády
100 g tmavej čokolády
10 g nasekaných lieskových orechov
Postup:
Z krabice od mlieka odrežeme jeden bok tak, aby nám vznikla forma.
Piškóty namočíme do kávy a naukladáme na spodok krabice.
V miske rozšľaháme smotanu na hustý krém.
Do hrnca s mliekom na sporáku za tepla pridáme cukor, pudingový prášok a metličkou spolu zamiešame.
Puding pridáme do misky so šľahačkou, mixérom zašľaháme a nanesieme na piškóty.
Do krému vedľa seba naukladáme sušienky a dáme na 30 minút vychladnúť do chladničky.
Vrch polejeme rozpustenou bielou a horkou čokoládou a uložíme na 3 hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky nanesieme na boky lieskové orechy, odstránime krabicu a môžeme servírovať.
Bonus:
Potrebujeme:
150 g kakaových sušienok
100 g dlhých piškót
50 ml mlieka
Na puding:
500 ml mlieka
100 g pudingu v prášku s vanilkovou príchuťou
Na posyp:
50 g kakaa
Postup:
Do krabice od mlieka s odkrojeným vrchom poukladáme najprv na výšku sušienky, vedľa v rade piškóty a takto urobíme po celej šírke krabice.
Sušienky a piškóty zalejeme trochou mlieka.
Do hrnca s mliekom nasypeme pudingový prášok, metličkou zamiešame a zalejeme sušienky v krabici.
Krabicu položíme na plech, vystelieme pohárom, aby sa nám nehýbala a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky odstránime krabicu, vrch posypeme kakaom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: