Pripravte si doma lahodný jahodový dezert podľa nášho jednoduchého receptu.
Na túto lahôdku vám bude stačiť len zopár ingrediencií a príprava vám nezaberie veľa času.
Fantastický recept z youtube kanála Cookrate – Cakes na vynikajúcu jahodovú tortu.
Potrebujeme:
150 g sušienok
150 g jahôd
Na krém:
1 l mlieka
40 g kukuričného škrobu
40 g hladkej múky
1 vajce
10 g citrónovej kôry
5 ml vanilkovej esencie
200 g práškového cukru
300 g tmavej čokolády
30 g mandľových vločiek
Postup:
Na začiatku odrežeme z krabice od mlieka jeden bok.
Na spodok a po krajoch naukladáme sušienky.
Do hrnca s mliekom pridáme škrob, múku, vajce, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu a na miernom ohni premiešame metličkou.
Potom pridáme práškový cukor a miešame, kým nevznikne krém.
Krém nalejeme naspodok krabice na sušienky.
Potom naukladáme jahody a zalejeme zvyšným krémom.
Na vrch naukladáme sušienky a krabicu vložíme na tri hodiny do chladničky.
Po zachladení polejeme dezert roztopenou čokoládou, posypeme mandľovými lupienkami.
Vložíme do chladničky na 30 minút.
Po stuhnutí čokolády môžeme dezert servírovať.
Dobrú chuť!
Bonus:
Potrebujeme:
150 g jahôd
100 ml mlieka
150 g dlhých piškót
200 ml smotany na šľahanie (33%)
50 g kryštálového cukru
Na polevu:
150 g jahôd
50 g kryštálového cukru
50 ml vody
20 g kukuričného škrobu
Postup:
Piškóty namočíme v miske s mliekom a poukladáme ich na dno sklenenej formy na pečenie.
Do misky so smotanou pridáme cukor a mixérom rozšľaháme na krém.
Jahody nakrájame na kocky, vložíme ich do krému a špachtľou premiešame.
Krém nanesieme na piškóty vo forme a zarovnáme.
Do nádoby od mixéra pridáme jahody, cukor, vodu a rozšľaháme.
Jahodovú zmes prelejeme do panvice na sporáku, pridáme škrob a za tepla miešame, kým sa nerozpustí.
Jahodovú polevu nalejeme na vrch dezertu, zarovnáme a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme jahodovú dobrotu servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: