plny-hrniec_transparent_negativ.png

Torta v krabici od mlieka – sušienky a jahody: Všetci si mysleli, že som ju kúpil!

Pripravte si doma lahodný jahodový dezert podľa nášho jednoduchého receptu.

Na túto lahôdku vám bude stačiť len zopár ingrediencií a príprava vám nezaberie veľa času.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála Cookrate – Cakes na vynikajúcu jahodovú tortu.

Potrebujeme:

150 g sušienok

150 g jahôd

Na krém:

1 l mlieka

40 g kukuričného škrobu

40 g hladkej múky

1 vajce

10 g citrónovej kôry

5 ml vanilkovej esencie

200 g práškového cukru

300 g tmavej čokolády

30 g mandľových vločiek

Postup:

Na začiatku odrežeme z krabice od mlieka jeden bok.

Na spodok a po krajoch naukladáme sušienky.

 

 

Do hrnca s mliekom pridáme škrob, múku, vajce, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu a na miernom ohni premiešame metličkou.

Potom pridáme práškový cukor a miešame, kým nevznikne krém.

 

 

Krém nalejeme naspodok krabice na sušienky.

Potom naukladáme jahody a zalejeme zvyšným krémom.

 

 

Na vrch naukladáme sušienky a krabicu vložíme na tri hodiny do chladničky.

Po zachladení polejeme dezert roztopenou čokoládou, posypeme mandľovými lupienkami.

Vložíme do chladničky na 30 minút.

 

 

Po stuhnutí čokolády môžeme dezert servírovať.

Dobrú chuť!

Bonus:

Potrebujeme:

150 g jahôd

100 ml mlieka

150 g dlhých piškót

200 ml smotany na šľahanie (33%)

50 g kryštálového cukru

Na polevu:

150 g jahôd

50 g kryštálového cukru

50 ml vody

20 g kukuričného škrobu

Postup:

Piškóty namočíme v miske s mliekom a poukladáme ich na dno sklenenej formy na pečenie.

Do misky so smotanou pridáme cukor a mixérom rozšľaháme na krém.

 

Jahody nakrájame na kocky, vložíme ich do krému a špachtľou premiešame.

Krém nanesieme na piškóty vo forme a zarovnáme.

 

Do nádoby od mixéra pridáme jahody, cukor, vodu a rozšľaháme.

Jahodovú zmes prelejeme do panvice na sporáku, pridáme škrob a za tepla miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Jahodovú polevu nalejeme na vrch dezertu, zarovnáme a vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Po vybratí z chladničky môžeme jahodovú dobrotu servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes