Lahodná čokoládová torta pripravená z dostupných, jednoduchých a dalo by sa povedať aj lacných surovín.
Tento úžasný dezert pripravíte bez použitia rúry.
Nenáročný a rýchly recept na bezkonkurenčnú snickers tortu РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ.
Potrebujeme:
220 g pšeničnej múky
30 g kakaa v prášku
2 ČL prášku do pečiva
6 PL kryštálového cukru
100 ml rastlinného oleja
300 ml vody alebo mlieka
Na polevu:
100 g pražených arašidov
2 tabuľky mliečnej alebo horkej čokolády (160-180 g)
2 PL rastlinného oleja
Postup:
Do hlbokej misy preosejeme múku.
Potom preosejeme aj kakao.
Ďalej nasypeme prášok do pečiva a soľ.
Nakoniec pridáme cukor.
Metličkou dôkladne vymiešame.
Potom nalejeme olej a teplú vodu.
Všetko spolu premiešame metličkou.
Dno a boky okrúhlej sklenenej formy na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
Aby nám papier lepšie držal, tak okraje potrieme olejom.
Cesto nalejeme do formy.
Formu vložíme do mikrovlnky.
Pečieme 7 minút pri výkone 800 wattov (v predhriatej rúre na 180°C 35-40 minút).
Po upečení vyberieme cesto z formy, odstránime papier a necháme ho vychladnúť.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme pražené arašidy.
Do misky nalámeme čokoládu a pridáme olej.
Čokoládu roztopíme v mikrovlnnej rúre a metličkou rozmiešame do hladka.
Do čokolády pridáme arašidy, premiešame a nanesieme zo všetkých strán na tortu.
Dezert vložíme na pol hodinu do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme sladkú lahôdku servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: