Táto torta je pre mňa sladký zázrak: 5 poschodí a žiadne pečenie ani varene, pripravíte úplne na studeno!

Výborný nápad na dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Výborná chuť a expresná príprava.

Výborný nápad na dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Výborná chuť a expresná príprava.

Na základ:

 25 dkg gaštaového pyré,

15 dkg mleté ​​sušienky,

10 dkg masla,

10 dkg práškový cukor,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

kvapka rumu alebo rumová aróma

Krém:

3 bal. vanilkového pudingu bez varenia

8 dl mlieka

15 dkg cukru

Vanilková aróma (voliteľné)

20 dkg masla

½ balenia piškót

čerstvé ovocie (ale môže byť tiež konzervované) marhule, broskyne a višne,

3 dl šľahačky + stužovače

Postup:

Na spodok formy s  priemerom 26 cm navrstvíme papier na pečenie, potrieme maslom a vtlačíme naň zmes zmiešanú na prípravu cesta. Dáme do chladničky zachladiť. Na cesto stačí len jednoducho zmiešať všetky prísady (maslo by malo byť zmäknuté).

Pudingy vyšľaháme s mliekom a potom do nich vmiešame aj zmäknuté maslo našľahané s cukrom, pridáme kvapku vanilkovej arómy. Vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi a ideme vrstviť.

Na základ navrstvíme 1/2 pudingového krému, piškóty, plátky ovocia, druhú polovica pudingového krému a šľahačku. Vrch som ozdobila kakaom, ktorý som na tortu nasypala pomocou šablóny. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: andi