Populárna krémová torta s kondenzovaným mliekom: Keď dám na stôl tento dezert, nikdy nesklame!

Keď chcete potešiť dokonalým dezertom, stavte na istotu. Táto krémová torta podľa starého a rokmi overeného receptu z youtube nikdy nesklame a jej príprava je veľmi jednoduchá. Tento recept má už viac, ako 60 rokov!

Potrebujeme:

100 g masla

380 g kondenzovaného mlieka sladeného (Salko)

2 vajcia

1/4 ČL soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL sódy bikarbóny

1 PL octu

1,5 PL kakaa

140 g hladkej múky

Na krém:

600 g kyslej smotany

2 PL práškového cukru

1 balíček stužovača

Na impregnáciu:

80 g kondenzovaného mlieka sladeného

80 ml vody

Na polevu:

100 g čokolády

40 ml mlieka

Postup:

Do misy si dáme zmäknuté maslo, pridáme vajcia, soľ a šľaháme 1 – 2 minúty.  Postupne zašľahávame kondenzované mlieko a opäť šľaháme asi 1 – 2 minúty.

Následne pridáme sódu, ktorú uhasíme octom, do tejto hmoty preosejeme múku a zapracujeme mixérom. Polovicu cesta odlejeme do inej misy a pridáme doňho kakao.

Zoberieme si formu s priemerom 20 cm a vymastíme ju olejom.

Nalejeme kakaové cesto, uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 15 – 20 minút. Potom si rovnako upečieme aj druhú, svetlú polovicu cesta.

Zatiaľ čo sa pečú korpusy, pripravíme si krém.

Do misy si dáme kyslú smotanu, pridáme práškový cukor podľa chuti a šľaháme 1 – 2 minúty.

Počas šľahania zapracujeme stužovač.

V samostatnej miske si pripravíme sirup na impregnáciu korpusov. Nalejeme si do nej kondenzované mlieko, zalejeme horúcou vodou, premiešame a necháme vychladnúť.

Vo vodnom kúpeli si pripravíme polevu z nalámanej čokolády a mlieka. Vymiešame, kým nie je kompaktná a lesklá.

Okraje upečených a vychladnutých korpusov orežeme a prekrojíme ich oba na polovicu.

Začneme vrstviť tortu. Každý plát korpusu si zvlhčíme pripraveným sirupom, nanesieme vrstvu krému a priklopíme ďalším plátom korpusu. Zvyšok krému natrieme na boky torty.

Odrezky z korpusov si namrvíme a navrstvíme na krém po bokoch. Vrch torty polejeme čokoládovou polevou.

Tortu odložíme na 2 hodiny do chladničky a potom môžeme nakrájať a podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: