Úžasný jednoduchý recept na bájnu tortu Pavlova.
Svieža s príchuťou šľahačky a čerstvého ovocia, zvonka chrumkavá a zvnútra jemná krémová.
Nezabudnuteľná torta Pavlova podľa receptu z youtube kanála Calorie restaurant칼로리 식당.
Potrebujeme:
4 bielky
200 g kryštálového cukru
2 ČL citrónovej šťavy
1 ČL vanilkovej esencie
2 ČL kukuričného škrobu
200 g smotany na šľahanie
20 g kryštálového cukru
ovocie (jahody, kiwi)
Postup:
Do väčšej misky pridáme bielky.
Mixérom ich vyšľaháme na redšiu penu.
Cukor pridávame po tretinách a šľaháme pri strednej rýchlosti.
Pridáme citrónovú šťavu a zašľaháme.
Krém šľaháme pri strednej rýchlosti, kým nebude lesklý a lepkavý.
Ďalej pridáme esenciu a opäť dobre vyšľaháme.
Pridáme škrob a a špachtľou dobre vymiešame.
Krém rozdelíme na dve časti, nanesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
A špachtľou vytvarujeme.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 90 minút pri teplote 120-130°C.
Upečené pusinky nevyberieme z rúry hneď, ale necháme ich vnútri ešte 30 minút.
Keď sú pusinky úplne vychladnuté, jemne pomocou opačnej strany lyžice odlomíme vrch.
Do misky pridáme, smotanu, cukor a mixérom jemne vyšľaháme krém.
Dovnútra pusinky vložíme nakrájané ovocie.
Na vrch rozotrieme šľahačku.
Vrch ozdobíme jahodami a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: