plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako pripraviť pusinkovú tortu Pavlova: Pár ingrediencií a legendárna lahôdka je na svete!

Úžasný jednoduchý recept na bájnu tortu Pavlova.

Svieža s príchuťou šľahačky a čerstvého ovocia, zvonka chrumkavá a zvnútra jemná krémová.

 

 

Nezabudnuteľná torta Pavlova podľa receptu z youtube kanála Calorie restaurant칼로리 식당.

Potrebujeme:

4 bielky

200 g kryštálového cukru

2 ČL citrónovej šťavy

1 ČL vanilkovej esencie

2 ČL kukuričného škrobu

200 g smotany na šľahanie

20 g kryštálového cukru

ovocie (jahody, kiwi)

Postup:

Do väčšej misky pridáme bielky.

Mixérom ich vyšľaháme na redšiu penu.

 

 

Cukor pridávame po tretinách a šľaháme pri strednej rýchlosti.

Pridáme citrónovú šťavu a zašľaháme.

 

 

Krém šľaháme pri strednej rýchlosti, kým nebude lesklý a lepkavý.

Ďalej pridáme esenciu a opäť dobre vyšľaháme.

 

 

Pridáme škrob a a špachtľou dobre vymiešame.

Krém rozdelíme na dve časti, nanesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.

A špachtľou vytvarujeme.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 90 minút pri teplote 120-130°C.

Upečené pusinky nevyberieme z rúry hneď, ale necháme ich vnútri ešte 30 minút.

 

 

Keď sú pusinky úplne vychladnuté, jemne pomocou opačnej strany lyžice odlomíme vrch.

Do misky pridáme, smotanu, cukor a mixérom jemne vyšľaháme krém.

 

 

Dovnútra pusinky vložíme nakrájané ovocie.

Na vrch rozotrieme šľahačku.

 

 

Vrch ozdobíme jahodami a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes