Na tento dezert si pýtala recept celá rodina: Torta Napoleon s najlepším vanilkovým krémom, pripravíte ju jednoducho!

Výborný recept, ktorý sa dá pripraviť v pečenej aj nepečenej verzii. Je len na vás, ako si ho vychutnáte.

Potrebujeme:

  • 400 g (margarín) maslo
  • 2 ks vajcia celé
  • 150 ml voda vlažná
  • 700 g múka hladká špeciál
  • štípka soľ
  • 1 PL ocot
  • 3 PL koňak

Na nepečenú verziu použijeme obyčajné vanilkové sušienky a na ozdobenie torty rozdrvené sušienky.

Krém:

  • 750 ml mlieka
  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 3 polievkové lyžice múky
  • Vanilkový cukor podľa chuti
  • 200 g masla

Postup:

Ak robíte pečenú verziu, nezabúdajte, že všetky prísady musia byť vychladené. Zmiešajte maslo a múku a vymiešajte. Do vody dajte ocot, rozšľahané vajce, koňak a soľ. Z múky a octovej vody vymiešajte cesto. Rozdeľte ho na 10-13 kusov rovnakej veľkosti. Zakryte ich potravinovou fóliou a vložte do chladničky.

Pomaly zahrievajte mlieko s oboma cukrami. Pridajte doň vajíčka rozmiešané s múkou. Zmes nepretržite miešajte, kým nezačne hustnúť.  Nechajte krém vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo.

Z kusov cesta vyňatých z chladničky vyvaľkáme pláty rovnakej veľkosti. Pečte ich na 180 ° po dobu 15 minút. Keď sa všetko ochladí, zostavte koláč.

Teda plát, krém, plát, krém. Až do vyčerpania všetkých zložiek. Odrezkami môžete ozdobiť vrch torty.

...

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: passionforum