Torta Máša, pripravená bez mixéra: Jednoduchý recept, šťavnatý bez namáčania!

Najjednoduchšie recepty sú vždy najchutnejšie.

Aj tento recept na lahodnú tortu je toho ďalším dôkazom.

Nenáročný a rýchly recept na najchutnejšiu tortu, akú ste kedy jedli.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Famózna torta podľa receptu z portálu souspark.

Potrebujeme:

1 balenie kondenzovaného mlieka

100 g masla

štipku soli

vanilín

2 vajcia

140 g hladkej múky

2 ČL prášku do pečiva

Na krém:

500 g kyslej smotany

práškový cukor

Na polevu:

horkú čokoládu

50 ml mlieka

Na ozdobenie:

mandľové lupienky

Postup:

V miske do hladka zmiešame kondenzované mlieko so zmäknutým maslom.

Zašľaháme vajíčka, pridáme soľ, vanilku.

Všetko spolu vymiešame ručne metličkou.

 

 

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.

Dôkladne premiešame.

Zamiešame hladké a homogénne cesto.

Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Formu vložíme do rúry.

Pečieme 30-40 minút pri teplote 180°C.

Po dopečení necháme cesto vychladnúť.

Vodorovne ho nakrájame na plátky.

 

 

Do misky pridáme smotanu s cukrom.

Vyšľaháme na krém.

Na plátky cesta nanesieme krém, naukladáme ich na seba, potrieme boky a vrch.

 

 

V teplom mlieku roztopíme čokoládu.

Rozmiešame do hladka.

Ozdobíme vrch torty rôznymi vzormi a pruhmi. 

Stred posypeme mandľami a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay