Potrebujeme:
Korpus:
150 g med
1 lyžička jedlá sóda
3 ks vajce
100 g krupicový cukor
210 g hladká múka
štipka soľ
Krém:
600 g kyslá smotana
podľa chuti cukor
Postup:
Med nalejeme do nepriľnavej panvice, pridáme jedlú sódu a dáme variť.
Stále miešame. Med nám zbledne a spení.
Miešame, kým pena nezmizne a med neskaramelizuje (výrazne stmavne).
Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny.
Pridáme skaramelizovaný med (ak nám stuhol, dáme znova mierne rozohriať).
Pridáme štipku soli a preosiatu múku.
Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktoré vystelieme dno papierom na pečenie.
Pečieme cca 30 minút, prepečenie vyskúšame špajdlou.
Korpus necháme úplne vychladnúť.
Vychladnutý korpus hore zrežeme a odrezok rozdrvíme.
Korpus dvakrát prekrojíme a naplníme osladenou kyslou smotanou.
Posypeme omrvinkami.
Necháme odležať v chladničke do druhého dňa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)