Torta „LENIVÝ MED“ bez vaľkania cesta: Chutí úplne ako kupovaná Marlenka z obchodu!

Potrebujeme:

Korpus:

150 g med

1 lyžička jedlá sóda

3 ks vajce

100 g krupicový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

210 g hladká múka

štipka soľ

Krém:

600 g kyslá smotana

podľa chuti cukor

Postup:

Med nalejeme do nepriľnavej panvice, pridáme jedlú sódu a dáme variť.

Stále miešame. Med nám zbledne a spení.

Miešame, kým pena nezmizne a med neskaramelizuje (výrazne stmavne).

Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny.

Pridáme skaramelizovaný med (ak nám stuhol, dáme znova mierne rozohriať).

Pridáme štipku soli a preosiatu múku.

Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktoré vystelieme dno papierom na pečenie.

Pečieme cca 30 minút, prepečenie vyskúšame špajdlou.

Korpus necháme úplne vychladnúť.

Vychladnutý korpus hore zrežeme a odrezok rozdrvíme.

Korpus dvakrát prekrojíme a naplníme osladenou kyslou smotanou.

Posypeme omrvinkami.

Necháme odležať v chladničke do druhého dňa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay