Vynikajúci a jemný dezert, ktorý sa topí v ústach.
Jednoduchý dezert, ktorý si zamiluje celá rodina.
Jednoduchý recept z youtube kanála Leckere Minute na fantastický palacinkový dezert.
Potrebujeme:
1 vajce
2 PL kryštálového cukru
vanilín
štipku soli
300 ml mlieka
100 g hladkej múky
15 g kakaa
1 ČL prášku do pečiva
2 PL rastlinného oleja
Na krém:
250 ml smotany na šľahanie
100 g jemného tvarohu alebo mascarpone
100-150 g kondenzovaného mlieka
60-70 g kandizovaného ovocia
Na ozdobenie:
kakao
Postup:
Do misky pridáme vajce, cukor, vanilín, soľ a metličkou premiešame.
Počas miešania po troškách pridávame mlieko.
Potom do zmesi preosejeme múku s kakaom.
Pridáme prášok do pečiva, zamiešame, nalejeme zvyšok mlieka.
Miešame, kým nám nevznikne riedky krém.
Nakoniec počas miešania pridáme olej a necháme 10-15 minút odstáť.
Panvicu zahrejeme a potrieme ju trochou oleja.
Z cesta vysmažíme palacinky z oboch strán na strednom ohni.
Hotové palacinky naukladáme na seba a necháme ich úplne vychladnúť.
Teraz si pripravíme krém: do misky nalejeme smotanu, pridáme mascarpone a kondenzované mlieko.
Zmes dobre šľaháme mixérom, kým nevznikne krém.
Na stole roztiahneme fóliu, položíme palacinku, potrieme ju krémom, približne v tretine položíme na seba ďalšiu palacinku, potrieme ju a takto vykonáme, kým neminieme všetky palacinky (viď video).
Nakoniec na krém nasypeme kandizované ovocie.
Pomocou fólie zabalíme palacinky do rolky.
Rolku vložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Po vybratí z chladničky dezert posypeme kakaom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: