Torta hotová za 10 minút: Tento dezert budete piecť každý deň, málokto pripravuje také koláče!

Vynikajúci a jemný dezert, ktorý sa topí v ústach.

Jednoduchý dezert, ktorý si zamiluje celá rodina.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Leckere Minute na fantastický palacinkový dezert.

...

Potrebujeme:

1 vajce

2 PL kryštálového cukru

vanilín

štipku soli

300 ml mlieka

100 g hladkej múky

15 g kakaa

1 ČL prášku do pečiva

2 PL rastlinného oleja

Na krém:

250 ml smotany na šľahanie

100 g jemného tvarohu alebo mascarpone

100-150 g kondenzovaného mlieka

60-70 g kandizovaného ovocia

Na ozdobenie:

kakao

Postup:

Do misky pridáme vajce, cukor, vanilín, soľ a metličkou premiešame.

Počas miešania po troškách pridávame mlieko.

 

 

Potom do zmesi preosejeme múku s kakaom.

Pridáme prášok do pečiva, zamiešame, nalejeme zvyšok mlieka.

Miešame, kým nám nevznikne riedky krém.

Nakoniec počas miešania pridáme olej a necháme 10-15 minút odstáť.

 

 

Panvicu zahrejeme a potrieme ju trochou oleja.

Z cesta vysmažíme palacinky z oboch strán na strednom ohni.

 

 

Hotové palacinky naukladáme na seba a necháme ich úplne vychladnúť.

Teraz si pripravíme krém: do misky nalejeme smotanu, pridáme mascarpone a kondenzované mlieko.

 

 

Zmes dobre šľaháme mixérom, kým nevznikne krém.

Na stole roztiahneme fóliu, položíme palacinku, potrieme ju krémom, približne v tretine položíme na seba ďalšiu palacinku, potrieme ju a takto vykonáme, kým neminieme všetky palacinky (viď video).

 

 

Nakoniec na krém nasypeme kandizované ovocie.

Pomocou fólie zabalíme palacinky do rolky.

Rolku vložíme na niekoľko hodín do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky dezert posypeme kakaom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay