Famózna krémová torta v štýle obľúbenej maškrty Ferrero Rocher.
Túto dobrotu chystám doma pri každej vhodnej príležitosti a rodinných oslavách.
Vynikajúci recept na neodolateľnú Ferrero Rocher tortu z youtube kanála Ellen’s Kitchen.
Potrebujeme:
Na cesto:
3 vajcia
štipku soli
80 g kryštálového cukru
80 g múky
1 ČL prášku do pečiva
20 g kakaa
30 g rastlinného oleja
50 g mlieka
Na krém:
400 g smotanového syra
200 g smotany na šľahanie
200 g nutelly
100 g lieskových orechov
Na polevu:
100 g čokolády
80 g smotany na šľahanie
40 g lieskových orechov
Postup:
Do hlbokej misy pridáme vajcia.
Pridáme štipku soli, cukor a mixérom šľaháme 5-8 minút, kým nevznikne nadýchaná zmes.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom.
Pridáme olej, mlieko a špachtľou vymiešame.
Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Prekryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.
Po upečení odstránime alobal a cesto necháme vychladnúť.
Cesto rozdelíme vodorovne na tri vrstvy.
Do nádoby pridáme smotanový syr.
Ďalej pridáme smotanu a nutellu.
Pomocou mixéra vyšľaháme hladký krém.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
Na plát cesta nanesieme krém a rozotrieme po celej ploche.
Potom krém nanesieme len po krajoch.
Do stredu pridáme orechy a rozotrieme krém.
Preložíme ďalší plát cesta a proces zopakujeme.
Položíme posledný plát cesta a vrch aj boky potrieme krémom.
Tortu vložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
Do malej misky nalámeme čokoládu a zalejeme horúcou smotanou.
Zmes miešame, kým sa čokoláda neroztopí.
Pridáme orechy a premiešame.
Polevu nalejeme na tortu a rozotrieme po celej ploche.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: