Táto rýchla TORTA pobláznila celú rodinu: BEZ PEČENIA, je lepšia ako zmrzlina!

Vynikajúca torta z kyslej smotany, ktorá chutí ako zmrzlina a je naozaj fantastická. Skúste ju a uvidíte sami - podľa prehľadnéhor receptu z youtube to zvládne každý!

Vynikajúca torta z kyslej smotany, ktorá chutí ako zmrzlina a je naozaj fantastická. Skúste ju a uvidíte sami – podľa prehľadnéhor receptu z youtube to zvládne každý!

Potrebujeme:

Krém:

cukor kr. – 7,5 lyžíc

múka hladká – 2,5 lyžice

vajcia – 2 ks

...

tučná kyslá smotana (ideálne 20%) – 400 g

maslo, 100 g

Základ:

sušienky 300 g

maslo 120 g

mlieko 1 – 2 polievkové lyžice (podľa potreby)

Postup:

V hrnci spojíme cukor a múku, pridáme vajcia a vymiešame dohladka.

Teraz nalejte kyslou smotanou – čo najtučnejšiu kyslú smtanu (ja som kúpila v Lidli 20% kyslú smotanu).

Premiešame, preložíme na slabý plameň a za stáleho miešania povaríme.

Privedieme do varu a povaríme asi 2 minúty. Konzistencia by mala byť ako puding.

Panvicu s takto pripraveným krémom dáme do nádoby s ľadom alebo ľadovou vodou. Hmotu premiešame a ochladíme, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Ako základ si vezmeme sušienky (môžete byť obyčajné alebo čokoládové) a zomelieme ich na drť.

Do tejto drti nalejeme rozpustené maslo, mlieko (podľa potreby) a premiešame.

Tretinu sypkej zmesi necháme bokom, zvyšok nasypeme do formy, dôkladne uhladíme a navrstvíme aj na boky.

Formu dáme na hodinu do chladničky. Zmäknuté maslo (100 g) rozšľahajte mixérom a podľa chuti pridajte vanilín, prešľahajte.

Vyšľahajte vychladnutý krém a zmiešajte po častiach maslo.

Krém dajte do formy na sušienkový základ, posypte zvyškom sykej zmesi a zakryte alobalom. Dáme do chladničky na 5 hodín.