Torta Banana Split: Spravila som ju na víkendovú oslavu a všetci sa za ňou išli zblázniť – najlepšia, akú som jedla!

Fantastická torta, ak hľadáte dezert na špeciálnu príležitosť, tak toto je to pravé!

Potrebujeme:

Na cesto:

5 vajec

5 polievkových lyžičiek voda horúca

150 g kr. cukru

100 g hl. múka

...

Na 1 cesto:

25 g kukuričný škrob

Na 2. cesto:

25 g kakaový prášok

Na krém:

(čokoládový krém)

150 g mascarpone

1 čokoládový puding bez varenia + 300 ml mlieka

75 g Horká čokoláda, rozpustená ochladená

1 lyžička kakaového prášku

150 g smotana na šľahanie

Cukor alebo sladidlo podľa chuti

(vanilkový krém)

1 vanilkový puding bez varenia + 300 ml mlieka

200 ml smotany na šľahanie + stužovač

Na vrch:

250 ml smotany na šľahanie + stužovač

Čoko hoblinky

4 banány

Postup:

Klasicky si pripravíme cesto. Bielky ušľaháme so štipkou soli na sneh. Žĺtky ušľahať s cukrom a postupne pridať ostatné prísady – vymiešame jednotnú hmotu, do ktorej potom ručne vmiešame sneh. Cesto rozdelíme na polovicu – do jednej vmiešame kukuričný škrob a do druhe kakao. Obe cestá upečieme vo vyhriatej rúre, vo vymastenej a múkou vysypanej forme. Pečieme pri 180-190 stupňov cca 30 minút – cesto otestujeme špajľou.

Krémy si pripravíme jednoducho – mlieko vyšľahať s pudingovým práškom, primiešame ostatné prísady (smotanu vyšľaháme na šľahačku).

Vychladnuté korpusy si prerežeme na polovice.

Ideme vrstviť: Najskôr plát bledého cesta, tmavý krém, tmavé cesto, biely krém a banány rozpolené na polovice. Opäť biely krém, biele cesto, tmavý krém, tmavé cesto a už len ozdobiť šľahačkou a čokoládou. Tortu dáme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch