plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická torta 3 FARBY, pripravená bez pečenia a bez želatíny: Robím do dvoch foriem naraz, tak je vynikajúca!

Neobvyklý koláč s pomarančovej šťavy, kakaom a kokosovými vločkami, pripravený podľa youtube, bez pečenia a bez želatíny, z najdostupnejších surovín. Je veľmi jemný, chutný a primerane sladký. Jednoducho sa topí v ústach!

Neobvyklý koláč s pomarančovej šťavy, kakaom a kokosovými vločkami, pripravený podľa youtube, bez pečenia a bez želatíny, z najdostupnejších surovín. Je veľmi jemný, chutný a primerane sladký. Jednoducho sa topí v ústach!

 

Potrebujeme:

500 ml pomarančového džúsu (vo fľašiach alebo čerstvo vytlačený)

45 g kukuričného škrobu (4 lyžice)

220 g kr. cukru (12 lyžíc)

1 liter mlieka

140 g krupice (9 lyžíc)

2 lyžice kakaového prášku

2 lyžice kokosu

25 g masla (polievková lyžica)

10 g vanilkového cukru

Tortu sme pripravili v silikónovej forme, určenej na pečenie koláčov, s objemom 1,5 litra. Ale môžete použiť akýkoľvek tvar – kovový, sklenený alebo obyčajnú misku – natrite ju ale najskôr obyčajným slnečnicovým olejom.

Postup:

Pripravte najskôr pomarančovú vrstvu: nalejte pomarančový džús do hrnca s hrubým dnom. Pridajte 50 g cukru a kukuričný škrob. Veľmi dobre premiešame, aby nezostal hrudkovitý.

Výsledná kompozícia sa varí 1 minútu od bodu varu, na miernom ohni a za stáleho miešania. Hmota musí zhustnúť.

Získaný puding prelejte do hlbokej formy. Rovnomerne ho rozotrite. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Priprave mliečnu vrstvu: studené mlieko nalejte do hrnca s hrubým dnom. Pridajte krupicu, 170 g cukru, vanilkový cukor a kokosové vločky. Dobre premiešajte.

Zmes varte približne 1 minútu od bodu varu za stáleho miešania na miernom ohni. Musí dostatočne zhustnúť.

Stiahnite z ohňa a pridajte  maslo. Zmiešajte.

Premiestnite polovicu výslednej formy do formy a rovnomerne ju rozložte po pomarančovej vrstve.

Do zostávajúcej zmesi pridajte kakaový prášok. Miešajte dohladka.

Rovnomerne rozložte na bielu vrstvu.

Dezert nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky najmenej na 3-4 hodiny, kým úplne nevychladne.

Následne vyberte z chladničky a tenkým nožom opatrne oddeľte od okrajov formy. Potom ho opatrne vyklopte na tanier.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

https://youtu.be/Phf3qnKNE0U?list=PL8Jo7jcoC1ZmTKIrI1CFhqORdjzJoacLI

 

Najlepšie recepty na dnes